CarΗellas: «Ντοπαρισμένο» Golf GTI

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

«Ντοπαρισμένο» Golf GTI

Ο βελτιωτικός οίκος ABT είναι γνωστός για τις μεταμορφώσεις αρκετών μοντέλων της VW. Αυτή τη φορά, ανέλαβε την «ενδυνάμωση» του ήδη ισχυρού Golf GTI Clubsport. Οι αλλαγές εντοπίζονται κυρίως στα μηχανικά μέρη, χωρίς κάτι τέτοιο να σημαίνει ότι δεν είναι εφικτή και η αισθητική βελτίωσή του.
golf-gti-clubsport-tuning-by-abt-gets-340-hp-result_1
Ξεκινώντας από τον κινητήρα, ο βελτιωτικός οίκος αναβάθμισε τον 2λιτρο TSI αυξάνοντας την ιπποδύναμη από τους 265 ίππους στους 340 και τη ροπή από τα 350 Nm στα 420. Το αποτέλεσμα είναι να
επιτυγχάνονται τα 100 km/h από στάση σε μόλις 5,6 δευτερόλεπτα (από 6,3).
golf-gti-clubsport-tuning-by-abt-gets-340-hp-result_2
Όσον αφορά τις αισθητικές αλλαγές, οι πελάτες της ABT Sportline έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν στο γερμανικό hatchback νέες εντυπωσιακές ζάντες 18, 19 και 20 ιντσών, ενώ μπορούν να αναβαθμίσουν περαιτέρω την εμφάνιση με νέες γρίλιες και σπόιλερ. Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με προαιρετικό χαμήλωμα, με νέα ελατήρια και τοποθέτηση 6πίστονων δαγκανών με μεγαλύτερες δισκόπλακες.
golf-gti-clubsport-tuning-by-abt-gets-340-hp-result_4
Τέλος, τιμή εκκίνησης της αναβάθμισης είναι 2.500 ευρώ, ενώ ενδεικτικά, οι εντυπωσιακές ζάντες κοστίζουν ανάλογα με την επιλογή μέχρι και 5.000 ευρώ.