CarΗellas: Μας έκανε υπερήφανους για ακόμα μία χρονιά η Centaurus Racing Team!

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Μας έκανε υπερήφανους για ακόμα μία χρονιά η Centaurus Racing Team!

Τον Οκτώβριο του 2009 μια παρέα 6 φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δημιούργησε τη Centaurus Racing Team.
δφγφδ
Πρόκειται για μία ομάδα που θα τους έδινε τη δυνατότητα να εφαρμόσουν στη πράξη τις γνώσεις των βιβλίων, μέσα από τη μελέτη, το σχεδιασμό και τη κατασκευή ενός μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου formula
ικανό να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο φοιτητικό διαγωνισμό, το Formula Student.
Φέτος η ομάδα συμμετείχε με τον ‘Θηρεύς’, το τρίτο της μονοθέσιο, σε δύο FSAE διαγωνισμούς αυτούς της Γερμανίας και της Ουγγαρίας. Το ταξίδι ξεκίνησε στις 9 Αυγούστου στο Hockenheim της Γερμανίας όπου και η σωστή προετοιμασία που έκανε την οδήγησε στο να είναι μία απο τις πρώτες 35 ομάδες, εκ των 111 του διαγωνισμού, που κατάφερε να περάσει όλα τα στάδια του τεχνικού ελέγχου. Δυστυχώς όμως, λόγω μιας αστοχίας στο σύστημα μετάδοσης η ομάδα δεν κατάφερε να διεκδικήσει τις θέσεις που της άξιζαν στα δυναμικά αγωνίσματα. Αυτή η αστοχία παρ' όλα αυτά, δεν στάθηκε εμπόδιο για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό της Ουγγαρίας. Χάρη στη γρήγορη ανταπόκριση των μελών και των χορηγών της ομάδας το σπασμένο κομάτι κατάφερε να αντικατασταθεί γρήγορα, και έτσι ο ‘Θηρεύς’ ήταν έτοιμος να δείξει το ανταγωνιστικό του πρόσωπο στον επόμενο διαγωνισμό, 3 μέρες αργότερα.
φδ
Έτσι έρχεται η 17η ημέρα του Αυγούστου όπου και ξεκινάει ο δεύτερος διαγωνισμός στο Győr της Ουγγαρίας. Εκεί οι κόποι και οι προσπάθειες της ομάδας ανταμείφθηκαν αφού κατάφερε να αποσπάσει την 7η θέση στο αγώνισμα της κοστολόγησης και την 10η θέση στη γενική κατάταξη των βενζινοκίνητων. Επιπλέον, τα 4.2 sec στα 0-98 km/h είναι ένας αξιέπαινος χρόνος που τονίζει την ανταγωνιστική πλευρά του ‘Θηρεύς’.
Στόχοι για την φετινή χρονιά είναι η βελτίωση του μονοθέσιου μέσα από τη μελέτη νέων κομματιών και την επένδυση σε νέες τεχνολογίες, καθώς και η συμμετοχή σε τουλάχιστον 2 διαγωνισμούς το ερχόμενο καλοκαίρι. Η ομάδα δηλώνει έτοιμη και αισιόδοξη για την χρονιά που έρχεται, αφού είναι σίγουρη πως η ήδη προγραμματισμένη εξελικτική πορεία του ‘Θηρεύς’ θα ξεδιπλώσει το 100% των δυνατοτήτων του.
γφδ
Τα μέλη της ομάδας είναι:
Στάμου Φειδίας, Αλιμονάκης Θοδωρής, Ντιούδης Σταύρος, Καιμενόπουλος Κωνσταντίνος, Λιόντος Κωνσταντίνος, Καλιαμπέτσου Σταματία, Σχίζα Αγλαΐα, Κορφιάτης Νίκος, Χατζηκύρκου Μιχάλης, Μορφίδης Στράτος, Κοσμίδης Πασχάλης, Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος, Χατζηχαραλάμπους Ελευθερία, Λιάτης Χρήστος, Οξύζογλου Γιάννης, Τσαμαντουρίδης Κυριάκος, Μπέκα Αθηνά, Ζερλέντης Θοδωρής, Μερκουλίεβα Κριστίνα
Εμείς από την πλευράς μας ευχόμαστε στα μέλη της Centaurus Racing Team καλή επιτυχία, υγεία και δύναμη για να κατακτούν τους στόχους τους!