CarΗellas: Μια «γεύση» από το επόμενο Honda Civic Type R

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Μια «γεύση» από το επόμενο Honda Civic Type R

Έχουν περάσει ελάχιστες ημέρες από την παρουσίαση του νέου Civic, αλλά η Honda ήδη μας δίνει μια γεύση για την σκληροπυρηνική έκδοση «Type R», παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο στην επερχόμενη έκθεση του Παρισιού.
Honda Civic Type R Prototype
Το συγκεκριμένο όχημα ονομάζεται Honda Civic Type R Prototype και χαρακτηρίζεται για το δυναμικό του design. Οι αεροδυναμικές επεμβάσεις είναι αρκετές, όπως η προσθήκη ανθρακονημάτινου splitter με
κόκκινες λεπτομέρειες στο εμπρός και πλαϊνό τμήμα και  ο νέος αεραγωγός πάνω στο καπό.
Honda Civic Type R Prototype rear
Στο πίσω μέρος, δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητος αυτός ο εντυπωσιακός διαχύτης κατασκευασμένος εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, αλλά και οι τριπλές απολήξεις της εξάτμισης. Η «hardcore» εμφάνιση του πρωτοτύπου ολοκληρώνεται με τις μαύρες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.
Σχετικά με τον κινητήρα, μπορεί να μην υπάρχει ακόμα επίσημη τοποθέτηση της ιαπωνικής φίρμας, αλλά πληροφορίες μιλούν για επανατοποθέτηση του 2λιτρου υπερτροφοδοτούμενου (+Vtec) κινητήρα με αυξημένη ισχύ, ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί το Ford Focus RS.
Honda Civic Type R Prototype HeadLights
Ολοκληρώνοντας, να υπενθυμίσουμε, ότι το «γνήσιο» νέο Type R θα παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές του 2017, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στο τέλος του ίδιου έτους.