CarΗellas: Νέο Land Rover Discovery

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο Land Rover Discovery

Πριν από λίγες ώρες παρουσιάστηκε στην Αγγλία το νέο Land Rover Discovery. Πρόκειται για την πέμπτη γενιά του μεγαλύτερου SUV, η οποία παραπέμπει σχεδιαστικά στο ομώνυμο concept που είδαμε πριν ένα χρόνο στην έκθεση της Νέας Υόρκης.
Land Rover Discovery
Εξωτερικά, χαρακτηριστικές είναι οι καμπύλες που το διαφοροποιούν από τις προηγούμενες γενιές, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα στο εμπρός τμήμα και τα Led φωτιστικά σώματα. Το μήκος αγγίζει σχεδόν τα 5
μέτρα, ενώ λόγω της αλουμινένιας πλατφόρμας το βάρος μειώθηκε κατά σχεδόν 20%.
Land Rover Discovery 2017
Περνώντας στο εσωτερικό, το νέο αγγλικό SUV διακρίνεται για την ευρυχωρία και την ικανότητά του να μεταφέρει μέχρι και 7 άτομα, μιας και διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων. Επίσης, στην ποιοτική καμπίνα χρησιμοποιήθηκε ξύλο και αλουμίνιο για τις διακοσμητικές επιφάνειες, ενώ τα καθίσματα είναι δερμάτινα. Τέλος, στο ταμπλό βρίσκεται μια οθόνη αφής 10 ιντσών, η οποία παρέχει διαφόρων ειδών πληροφορίες στον οδηγό, ενώ έχει δυνατότητα σύνδεσης με έξυπνες συσκευές.
Land_Rover_Discovery_interior
Όσον αφορά στους κινητήρες, στη βάση της γκάμας βρίσκονται δύο 2λιτροι κινητήρες, ο ένας είναι πετρελαίου και αποδίδει 180 ίππους, ενώ ο άλλος βενζίνης και με τη βοήθεια των 2 turbo αποδίδει 240 άλογα. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ένας 3λιτρος V6 κινητήρας πετρελαίου που αποδίδει 260 ίππους. Όλοι συνεργάζονται με 8τάχυτο αυτόματο σασμάν, που μεταφέρει την κίνηση ασφαλώς και στους τέσσερις τροχούς προσφέροντας αξιόλογες εκτός δρόμου δυνατότητες.