CarΗellas: Ειδική έκδοση BMW M4

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ειδική έκδοση BMW M4

Τιμώντας τον Marco Wittman για την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου στο πρωτάθλημα DTM, η BMW παρουσίασε τη συλλεκτική M4 DTM Champion Edition. Πρόκειται για μία ειδική έκδοση με αλλαγές τόσο εμφανισιακά, όσο και στον κινητήρα.
BMW M4 DTM Champion Edition front
Ξεκινώντας από το εξωτερικό, το νέο βαυαρικό coupe ξεχωρίζει από τα αυτοκόλλητα Μ που υπάρχουν σε αρκετά σημεία του αμαξώματος, τις carbon επιφάνειες στα καπάκια των καθρεφτών, την μεγάλη
ανθρακονημάτινη αεροτομή και τις τετραπλές απολήξεις των εξατμίσεων που κατασκευάστηκαν από τιτάνιο. Οι ζάντες, που «φιλοξενούν» κεραμικά δισκόφρενα, είναι 19 ιντσών εμπρός και 20 πίσω, με μέγεθος ελαστικών 265/35 και 285/30 αντίστοιχα.
Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, με τα δερμάτινα αγωνιστικά καθίσματα τύπου bucket να είναι κατασκευασμένα από carbon, ενώ σε αρκετές επιφάνειες υπάρχει alcantara. Ασφαλώς, για λόγους ασφαλείας έχει τοποθετηθεί ένα roll cage.
BMW M4 DTM Champion Edition rear
Σχετικά με τα μηχανικά μέρη, η αυξημένη ισχύς του ίδιου κινητήρα με την «απλή» BMW M4 φτάνει στους 500 ίππους (+69), ενώ η ροπή φτάνει στα 600 Nm (+50). Το αποτέλεσμα είναι τα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική φτάνει στα 305 km/h.
Συνολικά θα κατασκευαστούν μόλις 200 BMW M4 DTM Champion Edition.