CarΗellas: Νέα Mercedes-AMG E63/E63S με 612 ίππους

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Νέα Mercedes-AMG E63/E63S με 612 ίππους

Το πιο ισχυρό sedan της ιστορίας της Mercedes-Benz είναι γεγονός. Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τη νέα Mercedes-AMG E63, η οποία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό και να κοιτάξει κατάματα την κορυφαία BMW M5.
ff
Οι εξωτερικές διαφορές είναι πολλές σε σχέση με τις απλές εκδόσεις. Το ανασχεδιασμένο bodykit προσφέρεται με νέους προφυλακτήρες και δίνει ακόμα πιο sportive αίσθηση στο μεγάλο sedan, το οποίο

έχει μικρή απόσταση από το έδαφος . Στο πίσω μέρος, η E63 AMG διαφοροποιείται από τα μικρότερα «αδερφάκια» με την παρουσία της αεροτομής, του διαχύτη και των τετραπλών απολήξεων της εξάτμισης.
ffg
Από την άλλη πλευρά, στο εσωτερικό διακρίνεται σε αρκετά σημεία το λογότυπο της κορυφαίας έκδοσης, αρκετές επενδύσεις όπως το τιμόνι και το ταμπλό καλύπτονται με δέρμα Nappa, ενώ το σπορ τιμόνι είναι τριάκτινο με την χαρακτηριστική κόκκινη ραφής στο πάνω μέρος του.
hh
Σχετικά με τα μηχανικά μέρη, στα οποία συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, η E63 AMG εξοπλίζεται με τον γνωστό μας πλέον 4λιτρο V8 κινητήρα, ο οποίος διαθέτει διπλά turbo και η απόδοσή του αγγίζει τους 571 ίππους και 750 Nm ροπής. Η κορυφαία έκδοση (E63S AMG) αποδίδει 612 ίππους και 850Nm ροπής.
Η κίνηση θα περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 9 σχέσεων
AMG SPEEDSHIFT MCT, ενώ θα είναι διαθέσιμο και το Drift Mode, το οποίο θα στέλνει μεγαλύτερα ποσοστά ισχύος στον πίσω άξονα.
ok
Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα, τα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική φτάνει μέχρι τα 300 km/h με το πακέτο AMG Driver’s package, διαφορετικά περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.
Το νέο σκληροπυρηνικό μοντέλο της Mercedes-AMG θα παρουσιαστεί επίσημα για πρώτη φορά στην έκθεση του Los Angeles τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ οι πωλήσεις προγραμματίζονται για τις αρχές του επόμενου έτους.