CarΗellas: Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τον λεβιέ σαν «τεμπέλη»;

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τον λεβιέ σαν «τεμπέλη»;

Σίγουρα θα έχετε «συλλάβει» πολλές φορές τον εαυτό σας να στηρίζει χωρίς λόγο το χέρι του στο λεβιέ ταχυτήτων. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνεται για δύο πολύ βασικούς λόγους.
gearbox
Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι ότι και τα δύο χέρια πρέπει να βρίσκονται στο τιμόνι για μέγιστη ασφάλεια. Με αυτό τον τρόπο, ο έλεγχος του αυτοκινήτου είναι καλύτερος,ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται
η βέλτιστη ετοιμότητα για απότομη αλλαγή κατεύθυνσης σε περίπτωση που συναντήσετε κάποιο εμπόδιο.
Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την προστασία του σασμάν. Χρησιμοποιώντας τον λεβιέ ταχυτήτων σαν «τεμπέλη», άθελά μας, ασκούμε πίεση στις φουρκέτες του κιβωτίου ταχυτήτων. Φουρκέτα ονομάζεται ο μηχανισμός που μεταφέρει τα κομπλέρ στην κατάλληλη θέση ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων. Η συνεχής άσκηση πίεσης στον λεβιέ είναι η συχνότερη αιτία καταστροφής των συγκεκριμένων εξαρτημάτων.
Χωρίς τίτλο
Συμπερασματικά, πρέπει να οδηγούμε πάντα με τα δύο χέρια στο τιμόνι αν θέλουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας, αλλά…και το κιβώτιο ταχυτήτων! Δείτε το παρακάτω video για να κατανοήσετε ακόμη καλύτερα τη λειτουργία του μηχανικού σασμάν.