CarΗellas: 40 χρόνια Golf GTI

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

40 χρόνια Golf GTI

Ακόμα περισσότερες φωτογραφίες από την επετειακή έκδοση του VW Golf GTI έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική εταιρεία για τον εορτασμό των 40 ετών κυκλοφορίας του σκληροπυρηνικού hatchback.
vw-golf-gti-clubsport-edition-40
Το VW Golf GTI Clubsport Edition 40 προσφέρεται σε επιλεγμένες αγορές στον κόσμο και, ενδεικτικά, στο Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρθηκαν 1000 αντίτυπα και πωλήθηκαν όλα μέσα σε
ελάχιστες εβδομάδες. Εξωτερικά, η επετειακή έκδοση ξεχωρίζει από το «αγριεμένο» bodykit, τον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, ενώ στο πίσω μέρος «πρωταγωνιστεί» η αεροτομή και ο διαχύτης.
vw-golf-gti-clubsport-edition-40 (1)
Στο εσωτερικό, την παράσταση κλέβει το flat-buttomed πολυλειτουργικό τριάκτινο τιμόνι με την κόκκινη ραφή στο πάνω μέρος, οι alcantara επενδύσεις, τα bucket καθίσματα και οι αλουμινένιες λεπτομέρειες.
vw-golf-gti-clubsport-edition-40 (2)
Κάτω από το καπό του Edition 40 κρύβεται ο γνωστός 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, του οποίου η ιπποδύναμη μπορεί να μην βρίσκεται στα επίπεδα του ταχύτερου πλέον εμπροσθοκίνητου στο Nurburgring, GTI Clubsport S, αλλά αποδίδει 265 ίππους και σε λειτουργία overboost 290, για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
vw-golf-gti-clubsport-edition-40 (3)
Σε συνδυασμό με 6τάχυτο μηχανικό σασμάν ή επίσης 6τάχυτο αυτόματο DSG, η κίνηση περνά στους εμπρός τροχούς και τα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 6,3 δευτερόλεπτα, την ώρα που η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.