CarΗellas: Αυτή είναι η νέα Lamborghini Aventador S (pics+vid)

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Αυτή είναι η νέα Lamborghini Aventador S (pics+vid)

Πιο αεροδυναμική, με ακόμα πιο «αιχμηρή» σχεδίαση, αυξημένη ισχύ και σύστημα τετραδιεύθυνσης. Αυτά και άλλα πολλά είναι τα σημεία κλειδιά της νέας Lamborghini Aventador S, η  οποία παρουσιάστηκε σήμερα και έρχεται να αντικαταστήσει την απερχόμενη πλέον Aventador.
Aventador s
Εξωτερικά, οι αλλαγές εντοπίζονται τόσο στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, όσο και στις πλαϊνές ακμές, που «αναβιώνουν» την σχεδιαστική φιλοσοφία της Lamborghini Countach. Στο πίσω μέρος, την
παράσταση κλέβει ο μαύρος διαχύτης, ο οποίος κατόπιν παραγγελίας διατίθεται και σε carbon, ενώ οι μηχανικοί πέτυχαν κορυφαία ροή αέρα και αυξημένη κατά 130% κάθετη αντίδραση στον εμπρός άξονα.
rear
Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και το πρώτο σύστημα τετραδιεύθυνσης σε Lamborghini, η τετρακίνηση και οι νέες αναρτήσεις. Το σασί είναι μονοκόκ και κατασκευάστηκε από ελαφριές ίνες άνθρακα, με αποτέλεσμα το βάρος να περιορίζεται στα 1.575 κιλά, ενώ στον βασικό εξοπλισμό προσφέρονται κεραμικά δισκόφρενα.
Χωρίς τίτλο
Κάτω από τον καπό της νέα Lamborghini Aventador S βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V12 χωρητικότητας 6,5 λίτρων, με την ιπποδύναμή του να αυξάνεται από τους 700 στους 740 ίππους. Το αποτέλεσμα είναι τα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική να αγγίζει τα 350 km/h.
Οι πρώτες παραδόσεις του νέου ιταλικού supercar θα ξεκινήσουν στις αρχές της άνοιξης του 2017. Δείτε στο παρακάτω video την ιστορική πορεία του υπεραυτοκινήτου που κρύβεται πίσω από το πλέον «θρυλικό» όνομα Aventador!