CarΗellas: Νέο Kia Picanto

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Νέο Kia Picanto

Η τρίτη γενιά ενός από τα πιο πετυχημένα μοντέλα της Kia είναι γεγονός. Η κορεάτικη φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το νέο, αποκλειστικά 5πορτο Picanto, το μικρότερο μοντέλο της γκάμας της.
picanto
Εξωτερικά, το νέο αυτοκίνητο πόλης διαθέτει μοντέρνο και νεανικό σχεδιασμό. Το μήκος του μπορεί να παρέμεινε στα ίδια επίπεδα (3.595mm), αλλά σε σύγκριση με την απερχόμενη γενιά, παρατηρείται αύξηση
του μεταξονίου κατά 15 χιλιοστά. Επίσης, διαθέσιμο θα είναι και το πακέτο εξοπλισμού «GT-Line», που δίνει έναν πιο επιθετικό χαρακτήρα στο μικρό αυτοκίνητο πόλης.
kia
Περνώντας στο εσωτερικό του νέου Kia Picanto, το «κλίμα» παραμένει εξίσου νεανικό, με το τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι και την οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να πρωταγωνιστούν.
etruy
Οι κινητήρες που θα βρίσκονται κάτω από το καπό του νέου Kia Picanto δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, αλλά η γκάμα ενδεχομένως να είναι ίδια με αυτή του Hyundai i10. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα θα είναι ατμοσφαιρικά, αλλά και υπερτροφοδοτούμενα, με την κορυφή της γκάμας να ανήκει στον τρικύλινδρο turbo με χωρητικότητα 1000 κ.εκ και απόδοσης της τάξης των 120 ίππων.
Η επίσημη παρουσίαση της τρίτης γενιάς Kia Picanto θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Γενεύης, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν την άνοιξη του τρέχοντος έτους. Αναμένουμε, λοιπόν, για περισσότερες λεπτομέρειες.