CarΗellas: Ειδική έκδοση Mercedes-AMG GT C

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ειδική έκδοση Mercedes-AMG GT C

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από τη δημιουργία της Mercedes-AMG, η γερμανική φίρμα παρουσίασε στην έκθεση του Detroit την επετειακή έκδοση Mercedes-Benz AMG GT C Edition 50. Πρόκειται για μια ειδική έκδοση της «κλειστής» GT C Roadster.
fs
Οι διαφορές της συγκεκριμένες έκδοσης σκοπεύουν να δώσουν μία πιο «vintage» αισθητική στο μοντέλο και εντοπίζονται στους νέους προβολείς και στην ανασχεδιασμένη μάσκα. Το μοναδικό χρώμα στο οποίο θα

διατεθεί είναι το εικονιζόμενο «designo Graphite Grey Magno», ενώ στο πίσω μέρος θα βρίσκεται το ένα και μοναδικό λογότυπο «Edition 50».
fa
Κάτω από το καπό της συγκεκριμένης έκδοσης βρίσκεται ο γνωστός μας V8 twin-turbo χωρητικότητας 4 λίτρων, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 558 άλογα και η ροπή τα 680 Nm. Η κίνηση περνά ασφαλώς στον πίσω άξονα μέσω του διπλόδισκου 7τάχυτου κιβωτίου που συναντάμε και στην ισχυρότερη GT R. Ενδεικτικά, τα 100 km/h από στάση θα έρχονται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική θα αγγίζει τα km/h.
ikf
Η νέα Mercedes-AMG GT C Edition 50 θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα, 50 coupe και 50 roadster. Συνεπώς το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού θα είναι μεγάλο, ενώ η τιμή της παραμένει ακόμα άγνωστη.