CarΗellas: Ανανέωση για τα Subaru WRX και WRX STI

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Ανανέωση για τα Subaru WRX και WRX STI

Μπορεί η Subaru να έχει παρουσιάσει τη νέα γενιά Impreza, αλλά είναι ήδη γνωστό πως οι κορυφαίες εκδόσεις WRX και WRX STI θα διατεθούν προς πώληση σε τρία περίπου χρόνια. Έτσι, η ιαπωνική φίρμα προχώρησε στην ανανέωση των υπαρχόντων μοντέλων.
wrx sti
Εξωτερικά, οι κορυφαίες facelift εκδόσεις των Subaru Impreza WRX και WRX STI διαφοροποιούνται με την ανασχεδιασμένη μάσκα, την παρουσία των Led φωτιστικών σωμάτων και τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα.
Η έκδοση WRX διαθέτει ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, ενώ αντίθετα, στο WRX STI θα συναντήσει κανείς ζάντες 19 ιντσών, 6πίστονες δαγκάνες της Brembo και τη γνωστή πλέον μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος.
s
Μηχανικά, το WRX εξοπλίζεται με έναν 2λιτρο επίπεδο κινητήρα, που με τη βοήθεια ενός turbo αποδίδει 268 ίππους και η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβώτιου ταχυτήτων ή προαιρετικά μεσω του αυτόματου CVT. Το παρόν δίνει, επίσης, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα Active Torque Vectoring για βελτίωση της πρόσφυσης.
subaru
Από την άλλη πλευρά, το κορυφαίο WRX STI κινείται με τον υπερτροφοδοτούμενο boxer κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων και απόδοσης 305 ίππων. Οι κίνηση περνά και πάλι στους 4 τροχούς με τον ίδιο τρόπο, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το σύστημα κεντρικού διαφορικού ρυθμίζεται από τον οδηγό ηλεκτρονικά.
wrx sti interior
Η Subaru θα παρουσιάσει επίσημα τα νέα Impreza WRX και WRX STI στην έκθεση του Detroit, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις ΗΠΑ την άνοιξη του 2017 και λίγο αργότερα στις υπόλοιπες αγορές ανά τον κόσμο.