CarΗellas: Νέα Alfa Romeo Stelvio

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Νέα Alfa Romeo Stelvio

Το πρώτο premium μεσαίο SUV της Alfa Romeo είναι πλέον γεγονός και ονομάζεται Stelvio. Πρόκειται για ένα μοντέλο που συνδυάζει πολυτελή στοιχεία, εκτός δρόμου δυνατότητες και «sportive» χαρακτήρα.
Alfa_Romeo-Stelvio-front
Με μήκος που δεν ξεπερνά τα 4,68 μέτρα, η νέα Stelvio θυμίζει ένα υπερυψωμένο coupe αυτοκίνητο με άριστη οδηγική συμπεριφορά, χαρακτηριστικό που επιτεύχθηκε με την κορυφαία κατανομή του βάρους. Κάτι
τέτοιο έγινε πραγματικότητα με την εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος στον άξονα μετάδοσης και αλουμινίου για την κατασκευή του κινητήρα, αλλά και πολλών μερών του αμαξώματος, όπως τα φτερά και οι πόρτες.
Alfa_Romeo-Stelvio-rear
Στο εσωτερικό, το κλίμα είναι επίσης «sportive», με τα ημι-μπάκετ καθίσματα και το flat-buttom πολυλειτουργικό τιμόνι να κλέβουν την παράσταση. Ο high-tech προσανατολισμός της νέας Alfa Romeo Stelvio γίνεται αντιληπτός από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη μεγέθους 6,5 ιντσών (ή προαιρετικά 8,8”) που βρίσκεται στο ταμπλό για τον έλεγχο του συστήματος Alfa Connect.
Alfa_Romeo-Stelvio-interior
Κάτω από το καπό βρίσκονται οι νέες «αλουμινένιες» προτάσεις της Alfa Romeo. Αρχικά, το νέο SUV θα εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2.000 κ.εκ, ο οποίος θα αποδίδει 280 ίππους και έναν κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 2,2 λίτρων, που θα αποδίδει 210 ίππους. Η κίνηση θα περνά και στους τέσσερις τροχούς (Q4 all wheel drive) μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Στο μέλλον θα δούμε άλλα δύο μηχανικά σύνολα, έναν υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο βενζινοκινητήρα απόδοσης 200 ίππων και έναν πετρελαιοκινητήρα 2,2 λίτρων 180 ίππων, με τον τελευταίο να μεταδίδει την κίνηση αποκλειστικά στον πίσω άξονα.Οι επιδόσεις είναι σήμα κατατεθέν της νέας Alfa Romeo Stelvio, με τα 100 km/h να έρχονται από στάση για τους δύο πρώτους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου σε 5,7 και 6,6 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.
Alfa_Romeo-Stelvio-interior.2
Στη χώρα μας, η τιμή της Alfa Romeo Stelvio ξεκινά από τις €57.000 στην πετρελαιοκίνητη έκδοση των 210 ίππων στην έκδοση Super, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για τον βενζινοκινητήρα των 280 ίππων στην έκδοση First Edition θα πρέπει να καταβάλλουν των ποσό των €70.300.
Οι πρώτες παρουσίες του νέου ιταλικού SUV επί ελληνικού εδάφους υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν εντός του επόμενου μήνα.