CarΗellas: Νέο Honda Civic Type R με 320 ίππους

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Νέο Honda Civic Type R με 320 ίππους

Η επίσημη παρουσίαση του νέου Honda Civic Type R είναι πλέον γεγονός. Αποκαλύφθηκε σήμερα στην έκθεση της Γενεύης, είναι πολύ άγριο και αποδίδει 320 ίππους.
Honda Civic TypeR front
Αναλυτικότερα, η εξωτερική του σχεδίαση χαρακτηρίζεται ξεχωριστή και πολύ δυναμική . Οι αεροδυναμικές επεμβάσεις είναι αρκετές, όπως η προσθήκη ανθρακονημάτινου splitter με κόκκινες λεπτομέρειες στο
εμπρός και πλαϊνό τμήμα, ενώ στο καπό υπάρχει ένας νέος αεραγωγός. Στο πίσω μέρος, δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητος αυτός ο εντυπωσιακός διαχύτης κατασκευασμένος εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, αλλά και οι τριπλές απολήξεις της εξάτμισης. Η «hardcore» εμφάνιση του ολοκληρώνεται με τις μαύρες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, οι οποίες φιλοξενούν 4πίστονες δαγκάνες από την Brembo.
Honda Civic TypeR rear
Το πολεμικό κλίμα συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με το νέο Honda Civic Type R να εξοπλίζεται με bucket καθίσματα της Recaro. Επίσης, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και το μηχανικό χειρόφρενο έχει αντικατασταθεί με ηλεκτρικό. Τέλος, το ταμπλό «στολίζεται» με κόκκινες πινελιές που προσδίδουν τον «sportive» χαρακτήρα του σκληροπυρηνικού hatchback.
Honda Civic TypeR interior
Κάτω από το καπό του νέου Honda Type R βρίσκεται ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με τεχνολογία VTEC, ο οποίος μετά από κάποιες αλλαγές αποδίδει πλέον 320 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. Μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων, η κίνηση περνά στον εμπρός άξονα, ο οποίος εξοπλίζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
Η τιμή του νέου «καυτού» ιαπωνικού hatchback παραμένει άγνωστη, όπως άγνωστες παραμένουν προς το παρόν και οι επιδόσεις του.