CarΗellas: Αυτή είναι η νέα Lamborghini Huracan Performante

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Αυτή είναι η νέα Lamborghini Huracan Performante

Παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση της Γενεύης η πιο σκληροπυρηνική έκδοση της Lamborghini Huracan και ονομάζεται Performante. Βέβαια, είχε γίνει ήδη διάσημη από το παγκόσμιο ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής που πέτυχε στην πίστα του Nurburgring.
Lamborghini-Huracan_Performante-front
Εξωτερικά, η κορυφαία έκδοση της Huracan ξεχωρίζει από τα αεροδυναμικά της βοηθήματα. Στο εμπρός μέρος τοποθετήθηκαν ειδικά πτερύγια και μεγαλύτερες εισαγωγές, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει η
αεροτομή και οι διπλές απολήξεις των εξατμίσεων. Ενδεικτικά, η 40 κιλά ελαφρύτερη Performante πετυχαίνει 750% καλύτερο φρενάρισμα και πρόσφυση στις στροφές λόγω της αεροτομής της.
Lamborghini-Huracan_Performante-rear
Στο εσωτερικό το κλίμα είναι πολεμικό με την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, ενώ την παράσταση κλέβουν οι alcantara επιφάνειες και ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος αλλάζει ανάλογα με την επιλογή του στυλ οδήγησης (Strada, Sport και Corsa).
Lamborghini-Huracan_Performante-interior
Κάτω από το καπό της κορυφαίας Huracan βρίσκεται ο ισχυρότερος V10 που έχει κατασκευαστεί ποτέ από την Lamborghini. Πρόκειται για τον ατμοσφαιρικό V10 χωρητικότητας 5,2 λίτρων, ο οποίος μετά από τη νέα εισαγωγή αέρα, την ανασχεδιασμένη εξάτμιση και τις βαλβίδες τιτανίου ανέβηκε στους 640 ίππους και τα 600 Nm ροπής. Η κίνηση περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβώτιου διπλού συμπλέκτη. Ενδεικτικά, τα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 km/h.
Οι παραδόσεις του μέχρι τώρα ταχύτερου μοντέλου παραγωγής στην πίστα του Nurburgring θα ξεκινήσουν μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.