CarΗellas: Ξεκίνησε η παραγωγή της δεύτερη γενιάς Opel Insignia

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ξεκίνησε η παραγωγή της δεύτερη γενιάς Opel Insignia

Ξεκίνησε η παραγωγή της δεύτερης γενιάς Opel Insignia, με τις ονομασίες Grand Sport και Sport Tourer. Οι φωτογραφίες προέρχονται από εργοστάσιο στο Ρούσελσχάϊμ της Γερμανίας.
2017-opel-insignia
Να υπενθυμίσουμε ότι εξωτερικά η αλλαγές είναι πολλές και εντυπωσιακές, με το όμορφο sedan να μεγαλώνει σε διαστάσεις (μήκος 4,9 μέτρα), να «αδυνατίζει» κατά σχεδόν 175 κιλά, αλλά και να γίνεται πιο
αεροδυναμικό, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να είναι 0,26 Cd. Σήμα κατατεθέν είναι τα matrix Led φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος και τα Led πίσω.
2017-opel-insignia (1)
Στο εσωτερικό διαφαίνεται η σαφής σχεδιαστική επιρροή από το μικρότερο Astra, ενώ ταυτόχρονα ο high-tech χαρακτήρας του ολοκληρώνεται με την παρουσία των συστημάτων συμβατότητας Apple CarPlay και Android Auto. Παράλληλα, τα καθίσματα μπορούν να εξοπλιστούν με σύστημα θέρμανσης, ενώ διαθέτουν μνήμη και λειτουργία μασάζ, προσδίδοντας τον πολυτελή χαρακτήρα του νέου Opel.
2017-opel-insignia (2)
Το πρώτο μοντέλο που κύλησε στη γραμμή παραγωγής ήταν ένα λευκό Insignia Grand Sport με υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων και απόδοσης 170 ίππων.Τα υπόλοιπα μηχανικά σύνολα βενζίνης είναι ένας αλουμινένιος κινητήρας με χωρητικότητα 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 140 και 165 ίππους, αλλά και ένας 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 260 ίππους και 400 Nm ροπής. Η γκάμα ολοκληρώνεται με τους γνωστούς κινητήρες πετρελαίου 1.6 CDTi με απόδοση 110 και 136 ίππων, αλλά και του 2λιτρου με τους 170.
2017-opel-insignia (3)
Άξιο αναφοράς είναι και το σύστημα τετρακίνησης που ονομάζεται «Twinster». Διαθέτει τεχνολογία torque vectoring, η οποία επιτρέπει τη μεταφορά ροπής στον εξωτερικό τροχό στις στροφές, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα υποστροφής. Επίσης, ο ένας συμπλέκτης είναι εφικτό να απεμπλέκεται όταν το επιθυμεί ο οδηγός για εξοικονόμηση καυσίμου. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η απώλεια διαφορικού στον πίσω άξονα θα κρατήσει το βάρος σε χαμηλά για την κατηγορία επίπεδα.
Οι τιμές στη χώρα μας θα ανακοινωθούν με την έλευση του μοντέλου, το καλοκαίρι, αλλά το γεγονός ότι στη Γερμανία είναι φθηνότερο από το VW Passat, καθιστούν το Opel Insignia μια «value for money» επιλογή.