CarΗellas: "Έκλεισε" η εξαγορά της Opel από την PSA - Στα 2,2 δισ. ευρώ το τίμημα

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

"Έκλεισε" η εξαγορά της Opel από την PSA - Στα 2,2 δισ. ευρώ το τίμημα

H PSA ανακοίνωσε την εξαγορά του ευρωπαϊκού βραχίονα της GM έναντι τιμήματος € 2,2 δισ., εξέλιξη που θα καταστήσει την κοινοπραξία Peugeot-Citroën τη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη.
Opel PSA
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η αμερικανική GM κόβει τελικά τους δεσμούς της με την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία μετά από μια δεκαετία ζημιών. Από την άλλη, η γαλλική PSA, η οποία μόλις πριν από
τρία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα, ελπίζει ότι η συγκεκριμένη εξαγορά θα την βοηθήσει να εδραιώσει περαιτέρω την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. «Είμαστε βέβαιοι ότι η ανάκαμψη της Opel-Vauxhall θα επιταχυνθεί σημαντικά με την υποστήριξή μας," δήλωσε ο Carlos Tavares, διευθύνων σύμβουλος της PSA. "Έχοντας ήδη δημιουργήσει κορυφαία προϊόντα για την ευρωπαϊκή αγορά, γνωρίζουμε ότι η Opel-Vauxhall ο σωστός συνεργάτης για εμάς", συμπλήρωσε.
Η συμφωνία έρχεται μετά από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών. Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων υπήρξε προβληματισμός γύρω από το θέμα του συνταξιοδοτικού ελλείμματος της Opel και την ικανότητα της PSA να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία ηλεκτρικών αυτοκινήτων της GM.
opel_corsa_blue_side_view_107212_1600x900
Η νέα εταιρεία που θα προκύψει θα έχει ετήσια εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους 1,7 δις ευρώ από το 2026, με την Opel να δημιουργεί περιθώριο λειτουργικού κέρδους 2% από το 2020 και 6% από το 2026, επεσήμαναν GM και PSA σε κοινή δήλωσή τους.
Πηγή: capital.gr