CarΗellas: Νέοι κινητήρες για την Alfa Romeo Stelvio

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Νέοι κινητήρες για την Alfa Romeo Stelvio

Η Alfa Romeo Stelvio παρουσιάστηκε πριν από περίπου ένα μήνα με μοναδικά μέλη της γκάμας κινητήρων τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2.000 κ.εκ, ο οποίος θα αποδίδει 280 ίππους και έναν κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 2,2 λίτρων των αποδίδει 210 ίππους.
Alfa_Romeo-Stelvio-front[4]
Πλέον, όμως, στη βάση της γκάμας των συνόλων πετρελαίου θα βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με χωρητικότητα 2,2 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 180 ίππους και 450 Nm ροπής. Η κίνηση θα
περνά στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου 8τάχυτου κιβωτίου, με τα 100 km/h από στάση να έρχονται σε 7,6 δευτερόλεπτα και η τελική να αγγίζει τα 210 km/h. Η τιμή εκκίνησης στη χώρα μας υπολογίζεται στις 54.000 ευρώ.
Alfa_Romeo-Stelvio-rear[4]
Αντιστοίχως, ακριβώς κάτω από τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα των 280 ίππων θα υπάρχει ένας νέος με ίδια χαρακτηριστικά, αλλά μειωμένη απόδοση που θα φτάνει στους 200 ίππους και ροπή της τάξης των 330 Nm. Το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων θα αποτελεί και πάλι βασική επιλογή, αλλά η συγκεκριμένη έκδοση της Alfa Romeo Stelvio θα εξοπλίζεται με το σύστημα 4κίνησης Q4. Τα 100 km/h από στάση θα έρχονται σε 7,2 δεύτερα και η τελική θα αγγίζει τα 215 km/h. Η τιμή στη χώρα μας παραμένει άγνωστη.
Alfa_Romeo-Stelvio-interior[4]
Οι συγκεκριμένοι κινητήρες είναι διαθέσιμοι μόνο στις χώρες που βρίσκονται σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική. Διαβάστε εδώ κάθε λεπτομέρεια για το νέο «sportive» SUV της ιταλικής φίρμας.