CarΗellas: 6 συχνά λάθη κατά τη γρήγορη οδήγηση (vid)

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

6 συχνά λάθη κατά τη γρήγορη οδήγηση (vid)

Ποια είναι το σημαντικότερα λάθη που κάνουμε όταν ανεβαίνει ο ρυθμός οδήγησης; Οι συμβουλές που θα δείτε στο παρακάτω video δε βελτιώνουν απλά τον ρυθμό οδήγησης, αλλά ταυτόχρονα αυξάνουν τα επίπεδα ασφάλειας. Ας τα δούμε αναλυτικότερα!
driving position
-Μία από τις σημαντικότερες συμβουλές είναι το σωστό κράτημα του τιμονιού. Χέρια κρεμασμένα από τα παράθυρα, ή ένα χέρι στο τιμόνι και ένα στον λεβιέ είναι απαγορευτικά. Τοποθετήστε τα χέρια στην
περίφημη θέση «Εννέα και Τέταρτο» για πλήρη έλεγχο.
-Χαμηλώστε τη μουσική, ή καλύτερα κλείστε την τελείως! Είναι μία συνήθεια που χωρίς να το καταλάβουμε τραβά την προσοχή από την οδήγηση, ενώ ταυτόχρονα δεν μπορούμε να ακούσουμε τον ήχο του κινητήρα.
- Καθήστε σωστά! Με το να είστε «ξαπλωμένοι» στο κάθισμα δεν υφίσταται σωστός έλεγχος του οχήματος. Τοποθετήστε το κάθισμα όσο το δυνατόν χαμηλότερα, χωρίς βέβαια να θυσιάζεται η ορατότητα. Τραβήξτε το εμπρός ώστε να πατάτε με άνεση τα πεντάλ και τέλος σηκώστε την πλάτη όσο πρέπει ώστε ο καρπός να φτάνει στη στεφάνη του τιμονιού.
-Κοιτάμε εκεί που θέλουμε να πάμε! Μη «χαζεύετε» δεξιά και αριστερά, αλλά επικεντρώστε την προσοχή στο οδόστρωμα.
-Το τελευταίο και σημαντικότερο όταν μιλάμε για γρήγορη οδήγηση είναι ένα: βρείτε τον κατάλληλο χώρο, μακριά από κατοικημένες περιοχές και ιδανικά εντός πίστας!