CarΗellas: Νέα Mercedes-Benz X-Class (pics+vid)

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Νέα Mercedes-Benz X-Class (pics+vid)

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την αποκάλυψη των concept cars που έδιναν μία γεύση για το επαγγελματικό όχημα της Mercedes-Benz, η γερμανική φίρμα αποκάλυψε τη νέα X-Class. Πρόκειται για ένα διπλοκάμπινο αγροτικό με τέσσερις πόρτες που θα φιλοξενεί μέχρι και πέντε επιβάτες.
Mercedes-Benz-X-Class
Το πρώτο premium επαγγελματικό έχει μήκος 5,34m και πλάτος 1,92m, βασίζεται στο Nissan Navara και συνδυάζει την πρακτικότητα με το κύρος της Mercedes-Benz. Οι εκδόσεις στις οποίες θα διατεθεί είναι τρεις:
η Pure, η Progressive και η Power, με την πρώτη να απευθύνεται σε κοινό που θα το χρησιμοποιεί για επαγγελματική χρήση, τη δεύτερη να δίνει έμφαση στην άνεση και την τρίτη στον sportive χαρακτήρα.
Mercedes-Benz-X-Class-2018
Αρχικά τα μηχανικά σύνολα που θα το συντροφεύουν θα είναι πετρελαιοκίνητα και πιο συγκεκριμένα η X220d θα εξοπλίζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 2,3 λίτρων και απόδοσης 163 ίππων, ενώ η ισχυρότερη έκδοση X250d θα αποδίδει 190 ίππους. Στο μέλλον θα υπάρξει και ένας ισχυρότερος 3λιτρος V6 πετρελαιοκινητήρας απόδοσης 260 ίππων για την X350d, ενώ η μόνη έκδοση βενζίνης θα είναι η X200 των 165 ίππων.
Mercedes-Benz-X-Class-rear
Τα πρώτα μηχανικά σύνολα θα διαθέτουν σύστημα τετρακίνησης κατόπιν παραγγελίας, ενώ στην μεγαλύτερη έκδοση X350d η τετρακίνηση θα είναι στον «στάνταρ» εξοπλισμό. Όσον αφορά στο σύστημα μετάδοσης, όλες οι εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες είτε με χειροκίνητο σασμάν έξι σχέσεων, είτε 7τάχυτο αυτόματο και θα μεταφέρει την ισχύ στον πίσω ή και στους δύο άξονες ανάλογα με την επιλογή.
Mercedes-Benz-X-Class-interior
Η νέα Mecedes-Benz X-Class θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια της Nissan και η παραγωγή της θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο. Ενδεικτικά, στη Γερμανία η τιμή εκκίνησης είναι το ποσό των 37.300 ευρώ.