CarΗellas: Κατατακτήριες GP Ουγγαρίας: Ο σύγχρονος ‘Rain-master’

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Κατατακτήριες GP Ουγγαρίας: Ο σύγχρονος ‘Rain-master’

Ο Lewis Hamilton πιστοποίησε το -μόνιμο πλέον- αβαντάζ του σε βρόχινες συνθήκες, πήρε μια ανέλπιστη pole position και έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη αύριο στο Ουγγαρόρινγκ. 1-2 για τις Mercedes, μόλις τέταρτος ο Sebastian Vettel.
lewis
Η πίστα του Ουγγαρόρινγκ είναι φημισμένη μεταξύ άλλων για το τεράστιο water park που βρίσκεται στα πέριξ της και το οποίο οι σκηνοθέτες της τηλεοπτικής μετάδοσης εκμεταλλεύονται ετησίως για τα πρώτα
δροσερά καλοκαιρινά πλάνα ενόψει της θερινής μηνιαίας διακοπής του σπορ που λαμβάνει χώρα κάθε Αύγουστο.
Σήμερα, το water park μεταφέρθηκε εντός πίστας όμως, ύστερα από τις κατακλυσμικές συνθήκες που έπληξαν την Βουδαπέστη και οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία στον σύγχρονο rainmaster, Lewis Hamilton να πανηγυρίσει μια υπερπολύτιμη pole-position, που του δίνει τον πρώτο λόγο στο αυριανό Ουγγρικό Grand Prix. Δίπλα του θα βρίσκεται ο team-mate του, Valtteri Bottas, ο οποίος ολοκλήρωσε το «lockout» των Γερμανών στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, ένα lockout που κόπιαρε η Ferrari στην δεύτερη σειρά, εκεί όπου θα βρίσκονται αύριο το μεσημέρι σε παράταξη ο Kimi Raikkonen, που για λίγα λεπτά έδειχνε ικανός να χτυπήσει την pole και ο συνδιεκδικητής του φετινού τίτλου, Sebastian Vettel.
garagistas[4]
Πίσω τους, στην πέμπτη θέση, βρέθηκε ο Carlos Sainz Jr, σε μια πολύ καλή περίοδο κατατακτήριων δοκιμών για τον Ισπανό, με τον επίσης εντυπωσιακό Pierre Gasly στην έκτη θέση. Αντίθετα, πολύ κακή ήταν η σημερινή μέρα για την Red Bull, η οποία μετά το σαφές έλλειμμα ρυθμού που εμφάνισε το πρωί στο στεγνό, είδε τα πράγματα να χειροτερεύουν σε βρόχινες συνθήκες, με τον Max Verstappen να κατατάσσεται έβδομος και τον Daniel Ricciardo να αποκλείεται από το Q2, στην 12η θέση.
Από την άλλη, μπορεί τα δύο μονοθέσια της Red Bull να μην βρέθηκαν αμφότερα στο Q3 , το ίδιο όμως δεν ισχύει για την Toro Rosso και την Haas. Οι Ιταλοί πέρα από την έκτη θέση του Gasly, είδαν και τον Brendon Hartley να τερματίζει όγδοος τις κατατακτήριες, ενώ οι δύο VF-18 συμπλήρωσαν την δεκάδα στα χέρια των Kevin Magnussen και Romain Grosjean.
Εκτός αυτής έμειναν, εκτός από τον Ricciardo, ο Fernando Alonso στην 11η θέση, καθώς και οι Nico Hulkenberg, Marcus Ericsson και Lance Stroll πίσω από τον Αυστραλό.
Από το Q1 αποκλείστηκε ο Charles Leclerc, που έχασε για τρίτη φορά φέτος από τον team-mate του σε κατατακτήριες, ο Stoffel Vandoorne, που συνεχίζει τις κάκιστες εμφανίσεις τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο καθώς και ο Sergey Sirotkin που έμεινε στην τελευταία θέση.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στα δύο μονοθέσια της Force India, τα οποία ούτε αυτά μπόρεσαν να περάσουν στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας στον απόηχο των διοικητικών και οικονομικών εξελίξεων που έφερε η προσφυγή (σε ποδοσφαιρικούς όρους) του Sergio Perez, αξιώνοντας τα δεδουλευμένα του και η οποία έχει φέρει την Ινδική ομάδα στο χείλος του γκρεμού και σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, ώσπου να βρεθεί λύση. Σε αυτό το κλίμα, ο Esteban Ocon και ο Μεξικανός ομόλογός του, θα βρεθούν στις δύο τελευταίες σειρές του grid, στην 18η και 19η θέση αντίστοιχα.
Τελική κατάταξη GP Ουγγαρίας:
Qual

Ο αυριανός αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 16:10 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά από τις 15:45 από το Cosmote Sport5HD καθώς και από τις δημόσιες συχνότητες (ΕΡΤ2-ΕΡΤHD). Παράλληλα, η ΕΡΤ θα μεταδώσει νωρίτερα, στις 15:00 τις σημερινές βροχερές κατατακτήριες δοκιμές σε μαγνητοσκόπηση. 
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το 
Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!