CarΗellas: Porsche 911 by Singer: Ένας αερόψυκτος πύραυλος!

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Porsche 911 by Singer: Ένας αερόψυκτος πύραυλος!

Την εταιρεία Singer Vehicle Desing τη γνωρίσαμε μέσα από τα project που βασίζονται στις Porsche 911 του παρελθόντος. Αυτή τη φορά, όμως, δεν πρόκειται για μία απλή μετατροπή!
singer 911 front
Πέρα από την εξωτερική βελτίωση, ο συγκεκριμένος οίκος συνεργάστηκε με την εταιρεία Williams Advance Engineering για τη μηχανική βελτίωση, με τον ρόλο του επιβλέποντος να ανήκει στον Hanz Mezger, έναν
άνθρωπο που στο παρελθόν εξέλιξε τους κινητήρες που τροφοδοτούσαν τα μοντέλα της Porsche στο Le Mans. Ας περάσουμε όμως στις λεπτομέρειες!
Η συγκεκριμένη Porsche εξοπλίζεται με μια βελτιωμένη έκδοση του 3,6 boxer που συναντούσαμε στην Porsche 911 το 1990. Πρόκειται για έναν αερόψυκτος εξακύλινδρο με επίπεδη διάταξη, είναι ατμοσφαιρικός και η χωρητικότητά του αγγίζει τα 4 λίτρα. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν ελαφριά υλικά, όπως τιτάνιο, αλουμίνιο και μαγνήσιο, στροφάρει μέχρι τις 9.000σ.α.λ. και αποδίδει 500 ίππους.
singer 911
Επίσης, μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στη μείωση του βάρους, το οποίο δεν ξεπερνά τα 990 κιλά και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο πραγματικότητα έγινε εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων. Τέλος, δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες οι 18άρες ζάντες της BBS, τα κεραμικά δισκόφρενα της Brembo, το old school τριάκτινο τιμόνι, τα μεταλλικά πεντάλ και τα απίστευτα καθίσματα της Recaro.
Singer-Vehicle-Design-DLS-33-2000x3000
Συνολικά θα κατασκευαστούν 75 αντίτυπα από την Singer, με την πρώτη επίσημη εμφάνιση να γίνεται σήμερα στην έναρξη του Goodwood Festival of Speed 2018.