Βαγγέλη πότε μπήκες στον χώρο της αγωνιστικής οδήγησης;
Ξεκίνησα από μικρή ηλικία. Ήδη από 8 ετών συμμετείχα σε αγώνες κάρτ πανελλήνιου επιπέδου. Από εκεί και πέρα στα 17 έτρεχα με αγωνιστικά
αυτοκίνητα και συνέχισα στην Formula 3 οδηγώντας καρτ των 125cc.Παράλληλα στους πανεπιστημιακούς αγώνες ήμουν ο πρώτος οδηγός της σχολής μου.
Ποιος ήταν ο κύκλος σπουδών σου προκειμένου να φτάσεις στην F1; Ολοκληρώνοντας το αγγλικό λύκειο στην Ελλάδα σε ηλικία 18 ετών, συνέχισα τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο του Kingston πάνω στην αεροδυναμική για τρία χρόνια. Συνέχισα με μεταπτυχιακό στον τομέα της αεροδυναμικής στο πανεπιστήμιο Imperial. Έπειτα βρέθηκα στην ομάδα της Mercedes στην F1 εφαρμόζοντας τις γνώσεις που είχα αποκομίσει από τις σπουδές μου πάνω στον σχεδιασμό του μονοθεσίου.
Ποια είναι η μέχρι τώρα πορεία σου στην F1 και με τι ακριβώς ασχολείσαι καθημερινά; Ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία στην Mercedes ως αεροδυναμιστής μονοθεσίου για σχεδόν δύο χρόνια. Έπειτα έφτασα στην Ιταλία και εδώ και 6 μήνες εργάζομαι στο εργοστάσιο της Ferrari στο Μαρανέλο ως αεροδυναμιστής. Η κύρια ασχολία μου είναι να σχεδιάζω τμήματα του μονοθεσίου, να τα περνάω σε ειδικά σχεδιαστικά προγράμματα 3D στον υπολογιστή και στη συνέχεια να τα μεταφέρω στην αεροσήραγγα για να πάρω τις απαραίτητες μετρήσεις και να βγάλω τα αντίστοιχα συμπεράσματα.
Επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας για την νέα χρονιά στη Ferrari; Ναι! Πιστεύω πως το αυτοκίνητο θα σταθεί ισάξια απέναντι στον ανταγωνισμό και το δίδυμο Alonso και Raikonen θα τα πάει αρκετά καλά. Τους θεωρώ και τους δύο κορυφαίους οδηγούς.
Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να μου πεις πως σου ακούγεται η ιδέα μιας πίστας F1 στην χώρα μας. Θα ήταν πραγματικά πολύ ευχάριστο να δημιουργηθεί μια τέτοια πίστα στην Ελλάδα αλλά πιστεύω πως θα μείνει όνειρο για πολλά χρόνια ακόμα. Δεν υπάρχει θέληση από την πλευρά της πολιτείας ώστε να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα.
Ας ευχηθούμε καλή δύναμη στο έργο του Έλληνα αεροδυναμιστή της Ferrari, υγεία και πολλές επιτυχίες στην καριέρα του!