CarΗellas: Opel Ascona με μόλις 2.500 χλμ μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Opel Ascona με μόλις 2.500 χλμ μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο

Σίγουρα έχετε δει αμέτρητα κλασσικά αυτοκίνητα να πωλούνται έχοντας διανύσει ελάχιστα χιλιόμετρα παρά την ηλικία τους. Το Opel Ascona δεν είναι συλλεκτικό αυτοκίνητο, αλλά το εικονιζόμενο πωλείται έχοντας διανύσει ελάχιστα χιλιόμετρα.



Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μεγάλωσε γενιές και γενιές, αποκτήθηκε από αμέτρητες οικογένειες στην Ελλάδα τη δεκαετία του '80 και για πολλούς από εσάς ίσως να ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που οδηγήσατε. Το συγκεκριμένο βγήκε από το εργοστάσιο το 1986, δύο χρόνια πριν από την ολοκλήρωση της παραγωγής του και είναι η τρίτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου

Δείτε επίσης: Opel Corsa OPC (C) - Το «πυραυλάκι» που δε γνωρίσαμε ποτέ

Είναι στην έκδοση «Cup» και παρέμεινε για πάρα πολλά χρόνια σε εκθεσιακό χώρο της Opel στην Αυστρία. Το χρώμα του ονομαζόταν στον κατάλογο «polar white», ενώ παρά την ηλικία του δεν απουσιάζουν οι ζάντες ελαφρού κράματος. 




Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 90 ίππους και συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο 4 σχέσεων. Το αυτοκίνητο βρίσκεται σε υπεράριστη κατάσταση και πωλείται έναντι του ποσού των 8.500 ευρώ. 



Αυτή τη στιγμή, το Opel Ascona με τα μόλις 2.500 χιλιόμετρα εξοπλίζεται με ιστορικές πινακίδες και πωλείται από την εταιρεία «Classic Bid», η οποία βρίσκεται σε προάστιο της Φρανκφούρτης.