CarΗellas: Πρόστιμο 150 ευρώ σε πάνω από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων έως 29/2!

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Πρόστιμο 150 ευρώ σε πάνω από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων έως 29/2!

  Σε πάνω από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων θα επιβληθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου το πρόστιμο των 150 ευρώ καθώς δεν πέρασαν από Τεχνικό Έλεγχο σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.
kteo
  Ειδικότερα όπως ανέφεραν στο Enikonomia στελέχη από τον κλάδο των ΚΤΕΟη κίνηση τις δύο τελευταίες εβδομάδες του έτους ήταν υποτονική και σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία των ελέγχων ανά την Ελλάδα
πάνω από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και φορτηγών δεν πέρασαν από Τεχνικό 'Ελεγχο με αποτέλεσμα έως τα τέλη Φεβρουαρίου να τους επιβληθεί μέσω Taxisnet το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ.
  Μάλιστα από τη στιγμή που θα εμφανιστεί το πρόστιμο των 150 ευρώ στο Taxisnet κανένας τροχονόμος δεν μπορεί να επιβάλλει στους παραβάτες το πρόστιμο που ορίζει ο Κ.Ο.Κ. και όπως αναφέρουν στελέχη από τα ΚΤΕΟ στο Enikonomia με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια «ασυλία» σε όσους δεν περνούν από Τεχνικό 'Ελεγχο καθώς η Τροχαία δεν μπορεί να κάνει τίποτα στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν περνούν από ΚΤΕΟ από τη στιγμή που βεβαιώνεται το πρόστιμο. Από την άλλη μεριά όμως από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική διασταύρωση ώστε να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των παραβατών θα «φαίνεται» στο σύστημα πως οι 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων χρωστούν στο κράτος 225 εκατ. ευρώ!
kteo_0
  Τώρα αν θα εισπραχθούν τα συγκεκριμένα ποσά είναι απορίας άξιο σημειώνουν στελέχη από την αγορά των ΚΤΕΟ υπενθιμίζοντας πως πάνω από 928.000 ιδιοκτήτες οχημάτων κυκλοφορούν τα οχήματά τους κανονικά χωρίς να καταβάλλουν Τέλη Κυκλοφορίας τα οποία επίσης φαίνεται στο Taxisnet ότι τα χρωστούν.
Πηγή: enikonomia.gr