CarΗellas: Επίσημο: Στην "υπερ-ειδική" του ΟΑΚΑ η παρουσίαση του ελληνικού Chaos

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Επίσημο: Στην "υπερ-ειδική" του ΟΑΚΑ η παρουσίαση του ελληνικού Chaos

Ένα από τα πιο ευχάριστα γεγονότα που σημάδεψαν την χρονιά που μας πέρασε ήταν η μεγάλη επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο WRC. Τα χαρμόσυνα νέα όμως δεν τελειώνουν εδώ, αφού οι διασταυρωμένες μας πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της υπερ-ειδικής του Ράλι Ακρόπολις θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη παρουσίαση του ελληνικού Hypercar, το οποίο απαντά στο όνομα Chaos.


Πιο συγκεκριμένα, έχει πλέον γνωστοποιηθεί ότι η πρώτη υπερ-ειδική της νέας εποχής του Ράλι Ακρόπολις θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου. Η αναβίωση του «Αγώνα των Θεών» αποτελεί την καλύτερη αφορμή ώστε να στραφούν όλα τα βλέμματα επάνω στην παρουσίαση του hypercar, το οποίο θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά ευρισκόμενο επί ελληνικού εδάφους.

Μέχρι να δούμε για πρώτη φορά το hypercar της εταιρείας «Spyros Panopoulos Automotive», αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι για την ώρα γνωρίζουμε μόνο ότι κάτω από το καπό υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης δύο κινητήρων. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε 4λιτρο V10 με δύο turbo 4 βαλβίδες στον κύλινδρο. Μπιέλες και πιστόνια είναι εκτυπωμένα και κατασκευασμένα από τιτάνιο. Το όριο περιστροφής αγγίζει τις 11.000 σ.α.λ. και η carbon φτερωτή των συστημάτων υπερπλήρωσης έχει διάμετρο 68 χιλιοστά.


Στη δεύτερη περίπτωση, οι στροφές λειτουργίας αυξάνονται στις 12.000 σ.α.λ. Τα έμβολα είναι κεραμικά και οι μπιέλες ανθρακονημάτινες. Όσο για το σύστημα υπερπλήρωσης, οι δύο carbon φτερωτές αυξήθηκαν σε διάμετρο 78 χιλιοστών. Η απόδοση του κινητήρα είναι 2.000 ίπποι και κανονική βενζίνη και 3.000 με καύσιμο Ε85. Ευχή όλων μας οι θετικές ειδήσεις να συνεχιστούν, καλό μήνα σε όλους!