CarΗellas: Άμυνα από θέση οδήγησης: Ποια είναι η σωστή αντίδραση; (video)

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Άμυνα από θέση οδήγησης: Ποια είναι η σωστή αντίδραση; (video)

Οι κίνδυνοι στους δρόμους είναι τεράστιοι και στο παρακάτω video θα δείτε πως πρέπει να αμυνθείτε σωστά σε περίπτωση διαπληκτισμού την ώρα που βρίσκεστε μέσα στο αυτοκίνητο.



Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε τα αυτονόητα! Δεν προκαλούμε ποτέ, ειδικά σε δημόσιους δρόμους όπου δεν ξέρουμε τι άνθρωπος βρίσκεται στο προπορευόμενο όχημα ή σε αυτό που ακολουθεί. Επίσης οδηγούμε
αμυντικά, χωρίς να εκνευρίζουμε πεζούς και οδηγούς. Οι συμβουλές που ακολουθούν αποτελούν την καλύτερη αντίδραση σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό να αποφύγουμε τον κίνδυνο και πρέπει να αμυνθούμε για να προστατέψουμε τη δική μας ζωή και την οικογένειά μας.

Δείτε επίσης: Βελτιωμένο Audi RS3 παίρνει φωτιά αμέσως μετά από κόντρα (+video)

Η πρώτη και σημαντικότερη συμβουλή σχετίζεται με τον τρόπο που θα βγάλουμε τη ζώνη ασφαλείας όσο ταχύτερα γίνεται και η δεύτερη με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε σε περίπτωση που πρέπει να ανοίξουμε την πόρτα. Όπως θα ακούσετε και από τους εκπαιδευτές της Get Ready Tactical System, σκοπός μας είναι πάντα να εξασφαλίσουμε ότι είμαστε ασφαλείς και όχι να αντιμετωπίσουμε τον εκάστοτε ανεγκέφαλο που θα βρεθεί στο δρόμο μας.