CarΗellas: Απαγορεύουν την πιο έξυπνη διαφήμιση της BMW; (vid)

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Απαγορεύουν την πιο έξυπνη διαφήμιση της BMW; (vid)

Ίσως να θυμάστε την εντυπωσιακή διαφημιστική καμπάνια της BMW για τον ερχομό της M2 Coupe με πρωταγωνίστρια την 21χρονη Gigi Hadid. Σύμφωνα με τη σουηδική οργάνωση προστασίας των γυναικών, η συγκεκριμένη διαφήμιση είναι άκρως σεξιστική και αντικειμενοποιεί την Αμερικανίδα καλλονή.
αρχείο λήψης
Όπως θα δείτε, το διάσημο μοντέλο έμπαινε σε μία από τις τρεις παρκαρισμένες BMW M2 Coupé. Στη συνέχεια, ο θεατής δεν έπρεπε να χάσει από τα μάτια του τη Gigi και τη BMW M2 Coupé στην οποία
μπήκε. Ξαφνικά, άλλες δύο BMW M2 «έμπαιναν στο παιχνίδι» καθιστώντας την παρακολούθηση του οχήματος του διάσημου μοντέλου αδύνατη. Η πρωτότυπη διαφήμιση τελείωνε με τον θεατή να καλείται να επιλέξει σε ποιο από τα πανίσχυρα coupe βρίσκεται η Gigi Hadid.
Η έκθεση του σουηδικού σωματείου τονίζει ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση αντιτίθεται στο Άρθρο 4 του εμπορικού δικαίου, στο οποίο αναφέρεται πως η αγορά θα πρέπει να σέβεται τη φυλή, την εθνική καταγωγή, τη θρησκεία και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου. Τέλος, αναφέρει ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη διαδικασία για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
maxresdefault
Παρακολουθήστε εδώ το απλό βίντεο ή εδώ την εντυπωσιακή λήψη 360 μοιρών. Μήπως είναι λίγο υπερβολική η στάση της συγκεκριμένης οργάνωσης;