CarΗellas: Δολοφονική προσπέραση στην καρμανιόλα της Πατρών - Κορίνθου

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Δολοφονική προσπέραση στην καρμανιόλα της Πατρών - Κορίνθου

«Προσπέραση ανάμεσα στις κορύνες στο αντίθετο ρεύμα. Έτσι γιατί μπορεί!». Κάπως έτσι αρχίζει η καταγγελία που έστειλε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ένας αναγνώστης σχετικά με μία προσπέραση που έτυχε να δει, στον εθνικό δρόμο της Πατρών–Κορίνθου.
Χωρίς τίτλο
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η προσπέραση ήταν άκρως επικίνδυνη και θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε τροχαίο που ίσως να κόστιζε ζωές. Το όλο περιστατικό είναι ένα ακόμα παράδειγμα της
αναρχίας που επικρατεί στα εθνικά οδικά δίκτυα, ειδικότερα σε ένα δρόμο «καρμανιόλα» όπως είναι η Πατρών – Κορίνθου, αλλά και της νοοτροπίας που μας διακρίνει ως οδηγούς.
Διαβάστε την καταγγελία:
«Προσπέραση ανάμεσα στις κορύνες στο αντίθετο ρεύμα. Έτσι γιατί μπορεί! Έγινε αμέσως κλήση στην Ολυμπία Οδό, αλλά αυτοί δήλωσαν αναρμόδιοι. Τους ζητήθηκε να ειδοποιήσουν την τροχαία γιατί πέραν της επικίνδυνης προσπέρασης οδηγούσε ούτως η άλλως με ιλιγγιώδη ταχύτητα από πριν. Η τροχαία ειδοποιήθηκε αλλά προφανώς ποτέ δεν τον σταμάτησε.
Στη συνέχεια υπήρξε εκ νέου επικοινωνία και με τα κεντρικά της Ολυμπίας Οδού, ώστε να σταλεί η φωτογραφία σε κάποιους αρμόδιους και μετά να κινηθούν εναντίον του οδηγού αλλά δήλωσαν αναρμόδιοι. Να θυμίσω ότι η Ολυμπία Οδός είναι ιδιωτική εταιρεία, η οποία ζει με τα λεφτά των επιδοτήσεων (για την κατασκευή των δρόμων) και τα διόδια.
Αλλά η συμπεριφορά είναι απλά ευθυνοφοβική. Δηλαδή δεν έχουν ευθύνη που μέσα από τα κολονάκια χωράει οποιοσδήποτε; Τότε για ποιο λόγο τις βάλανε; Και επίσης αν κάποιος πηγαίνει επικίνδυνα, ειδικά όπως σε αυτή την περίπτωση που μιλάμε για δολοφονική ενέργεια-νοοτροπία, δεν τους ενδιαφέρει έστω να ειδοποιήσουν την τροχαία;Και μιας και αναφέραμε την τροχαία. Η επικοινωνία ήταν το ίδιο ανούσια. Αρχικά πραγματοποιήθηκε κλήση στην τροχαία Αιγίου (το συμβάν έγινε μετά την Αιγείρα προς Διακοπτό). Τους είπαμε ότι υπάρχει και φωτογραφία με την παράβαση. Μας είπαν ότι αρμόδια είναι η τροχαία Κορίνθου (παρόλο που μιλάμε για Αχαϊα!!!). Και όταν τους ρωτήσαμε τι μπορούμε να κάνουμε πραγματικά γεμάτος απορία ο σκληρά εργαζόμενος αστυνομικός μας είπε εμμέσως τίποτα.
Επί λέξει : "ξέρω εγώ, τι να κάνετε δηλαδή; μήνυση για επικίνδυνη οδήγηση;", η οποία προφανώς δεν υπάρχει. Αυτό το περιστατικό με την επικίνδυνη οδήγηση και την ιλιγγιώδη ταχύτητα στην Ελλάδα προφανώς δεν είναι το μόνο. Στο δρόμο αυτό έχω πετύχει απίθανα πράγματα: νταλικέρηδες και οδηγοί ΚΤΕΛ να σου κολλάνε με τα χίλια, προσπεράσεις στο αντίθετο ρεύμα, «κάγκουρες»  παντός είδους, αναστροφή ανάμεσα στα κολονάκια(!), τριπλές προσπεράσεις, προσπεράσεις από δεξιά κτλ».
Πηγή: patrasevents.gr