CarΗellas: Η Ford Mustang «πουλάει» πολύ!

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Η Ford Mustang «πουλάει» πολύ!

Η Ford Mustang είναι best-seller στις ΗΠΑ στην κατηγορία σπορ αυτοκινήτων τα τελευταία 50 χρόνια, και τώρα, χάρη στην αυξανόμενη δημοτικότητά της στην Ευρώπη και άλλες περιοχές, το θρυλικό αυτοκίνητο γίνεται το δημοφιλέστερο του είδους σε όλο τον κόσμο.
ford_mustang_handout_2015-1600x900
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων της IHS Markit στη σπορ κατηγορία. Η Mustang αύξησε τη διαφορά της στην κορυφή του πίνακα πωλήσεων το 2016 ως παγκόσμιο best-seller στη
σπορ κατηγορία, με πάνω από 150.000 πωλήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία ταξινομήσεων νέων οχημάτων της IHS Markit. Οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6% συγκριτικά με το 2015, στο οποίο συνετέλεσαν οι αγορές εκτός Αμερικής σε ποσοστό 101%, με πωλήσεις σχεδόν 45.000 Mustang εκτός ΗΠΑ.
Την πρώτη πλήρη χρονιά πωλήσεων, οι πελάτες παρήγγειλαν 15.335 Mustang στην Ευρώπη. Η Mustang ήρθε πρώτη σε πωλήσεις στην κατηγορία της σε αγορές όπως Γαλλία, Σουηδία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Φινλανδία και Ελλάδα. «Από τον Αρκτικό Κύκλο μέχρι τη Μεσόγειο, η Ford Mustang έχει κυριαρχήσει στους πίνακες πωλήσεων νέων αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη" δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Οι Ευρωπαίοι πελάτες εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια επιτυχία της Mustang. Η δημοτικότητα του θρυλικού σπορ αυτοκινήτου σε οδηγούς όλων των ηλικιών και ικανοτήτων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση – πουλήσαμε 3.600 Mustang στην περιοχή το πρώτο τρίμηνο του 2017.»
Η άνοδος της Mustang στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων σπορ αυτοκινήτων το 2016 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχιζόμενη εξάπλωσή της σε αγορές που συνέβαλαν με μεγάλα μερίδια όπως η Γερμανία και η Κίνα. Αξιοσημείωτη είναι όμως και η συμβολή μικρότερων περιοχών στις οποίες λανσαρίστηκε, όπως Νέα Καληδονία, Γιβραλτάρ και Μποναίρ.
Από το 2015 που κυκλοφόρησε στην Κίνα, η Mustang έγινε το απόλυτο σπορ best-seller στην παγκοσμίως μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου. Οι πωλήσεις Mustang το 2016 αυξήθηκαν κατά 74% σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία ταξινομήσεων νέων οχημάτων της IHS Markit.
Πηγή: enikonomia.gr