CarΗellas: Το ισχυρότερο Skoda Octavia όλων των εποχών.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Το ισχυρότερο Skoda Octavia όλων των εποχών.

Μετά την παρουσίαση του Skoda Octavia RS, η τσεχική φίρμα προχώρησε στην αποκάλυψη του ισχυρότερου Octavia στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας.
skoda octavia rs 245
Ονομάζεται Skoda Octavia RS245 και εξωτερικά διαφοροποιείται από το «απλό» RS με τις μαύρες λεπτομέρειες στην εμπρός γρίλια και τα καπάκια των καθρεπτών. Επίσης, το πίσω μετατρόχιο έχει
μεγαλώσει κατά 38 mm και η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί λόγω της ανασχεδιασμένης ανάρτησης και οι ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών βρίσκονται στον στάνταρ εξοπλισμό. Στο εσωτερικό, τα αλουμινένια πεντάλ, οι alcantara επιφάνειες και τα λογότυπα RS δημιουργούν ένα άκρως επιθετικό κλίμα.
Skoda-Octavia_RS_245
Κάτω από το καπό του ισχυρότερου Skoda όλων των εποχών βρίσκεται ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος TSI κινητήρας απόδοσης 245 ίππων και 370 Nm ροπής. Κάτι τέτοιο επιτρέπει στο Octavia RS245 να επιταχύνει μέχρι τα 100 km/h από στάση σε μόλις 6,6 δεύτερα (6,7 έκδοση Combi), ενώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η κίνηση περνά στους εμπρός τροχούς μέσω 6τάχυτου μηχανικού σασμάν, ή προαιρετικά μέσω του νέου DSG7. Νέα σημαντική προσθήκη είναι και η τοποθέτηση ηλεκτρονικού μπλοκέ VAQ.
Η επίσημη παρουσίαση του νέου Skoda Octavia RS245 θα λάβει χώρα στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης τον επόμενο μήνα.