CarΗellas: Νέο Toyota Yaris

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Νέο Toyota Yaris

Στη δεύτερη σχεδιαστική και μηχανική ανανέωση του Toyota Yaris προχώρησε η ιαπωνική φίρμα. Για τη δημιουργία του facelift της τρίτης γενιάς δαπανήθηκαν 90 εκατ. ευρώ και πραγματοποιήθηκαν αλλαγές σε 900 σημεία.
Toyota-Yaris-front
Εξωτερικά, το best seller της Toyota διαθέτει πλέον ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, LED φωτιστικά σώματα και μάσκα, ενώ ταυτόχρονα διατίθεται σε δύο νέους χρωματισμούς και με ζάντες αλουμινίου 15 και
16 ιντσών. Η νέα «γραμμή» είναι πιο επιθετική, συμβάλλει στην οπτική αύξηση του πλάτους και τη μείωση του κέντρου βάρους.
Toyota-Yaris-rear
Εσωτερικά, η καμπίνα παραμένει ευρύχωρη για την κατηγορία, με νεανικά design. Αλλαγές υπάρχουν σε διακόπτες, πίνακα οργάνων και αεραγωγούς, ενώ στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια TFT οθόνη 4,2 ιντσών.
toyota_yaris_2017_official_3_722017
Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, ο βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1,33 λίτρων δίνει τη θέση του σε ένα νέο χωρητικότητας 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 110 ίππους και 138 Nm ροπής. Σήμα κατατεθέν του συγκεκριμένου κινητήρα είναι η ικανότητά του να λειτουργεί με κύκλο Otto και Atkinson, ενώ ταυτόχρονα είναι ο πρώτος κινητήρας της Toyota που διαθέτει υδρόψυκτη πολλαπλή εξαγωγής. Η κίνηση θα περνά ασφαλώς στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων ή αυτόματου CVT. Κάτι τέτοιο θα έχει σαν αποτέλεσμα, τα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 11 δευτερόλεπτα. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα υπόλοιπα μηχανικά σύνολα που θα κινούν το μικρό ιαπωνικό μοντέλο δεν υπάρχουν προς το παρόν.
Η επίσημη παρουσίαση του νέου Toyota Yaris θα λάβει χώρα στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης.