CarΗellas: Ανανεωμένο Seat Leon

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ανανεωμένο Seat Leon

Στην παρουσίαση του ανανεωμένου Leon προχώρησε η Seat, που θα είναι διαθέσιμο αρχικά με 3θυρο και 5θυρο αμάξωμα, ενώ αργότερα θα δούμε και τις Station και X-Perience εκδόσεις. Οι αλλαγές στο facelift είναι λίγες και εντοπίζονται κυρίως σε εξοπλισμό και κινητήρες.
seat leon
Ξεκινώντας από το εσωτερικό, το δημοφιλές hatchback διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα (Led στον προαιρετικό εξοπλισμό), ανασχεδιασμένο και φαρδύτερο εμπρός προφυλακτήρα, ενώ οι ζάντες αλουμινίου
διατίθενται σε περισσότερα σχέδια. Περνώντας στην καμπίνα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η νέα οθόνη αφής 8 ιντσών που «αναλαμβάνει» την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επιβατών, αλλά και ο led κρυφός φωτισμός.
Seat-Leon-2017-1600-04
Σχετικά με τον εξοπλισμό, το νέο Seat Leon διαθέτει νέα συστήματα, όπως το Traffic Jam Assist, το Adaptive Cruise Control και το «Connectivity Box», που φορτίζει ασύρματα τις έξυπνες συσκευές.
Παράλληλα, η γκάμα των κινητήριων συνόλων έχει διευρυνθεί αισθητά με την προσθήκη του νέο υπερτροφοδοτούμενου πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων και απόδοσης 115 ίππων και του νέου τρικύλινδρου turbo βενζινοκινητήρα 1000 κ.εκ και 115 ίππων. Στη «βάση» της γκάμας παραμένει ο 1,6 TDI με 90 ίππους, ενώ οι 2λιτροι πετρελαιοκινητήρες αποδίδουν 150 και 184 ίππων.
seat leon new
Σύντομα θα υπάρξουν νέες πληροφορίες και για την πιο σκληροπυρηνική έκδοση «Cupra», που ενδέχεται να δανειστεί στοιχεία του VW Golf GTI ClubSport S. Οι έναρξη των παραγγελιών θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του έτους, με τις πρώτες παραδόσεις να υπολογίζονται στις αρχές του 2017.