CarΗellas: Ανανέωση για το Skoda Octavia

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ανανέωση για το Skoda Octavia

Σε μερικές σχεδιαστικές αλλαγές για το Skoda Octavia προχώρησε η σουηδική φίρμα, παρουσιάζοντας την ανανεωμένη έκδοση.
φφ
Εξωτερικά, οι μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις γίνονται ορατές στο εμπρός τμήμα με την παρουσία διπλών φωτιστικών σωμάτων τύπου Led και στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με επιρροές από το Skoda
Kodiaq. Επίσης, καινούρια είναι και τα πίσω φώτα, ενώ οι ζάντες αλουμινίου διατίθενται με νέα σχεδίαση και μέγεθος από 16 έως 18 ίντσες.
δδφ
Περνώντας στο εσωτερικό, το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, που ονομάζεται Columbus, αποτελείται από μία οθόνη αφής μεγέθους 9,2 ιντσών και δέχεται κάρτα SIM. Επιπρόσθετα, παρέχει πολλές ευκολίες στο οδηγό, με συστήματα όπως το Trailer Assist για τη μεταφορά φορτίων, το Front Assist για την προστασία πεζών, το Blind Spot Detection για τα «τυφλά» σημεία κατά την οδήγηση,το Rear Traffic Alert και Park Assist που βοηθούν στη διαδικασία παρκαρίσματος. Παράλληλα, στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει θερμαινόμενο τιμόνι και αναδιπλούμενα τραπεζάκια στις πλάτες των μπροστά καθισμάτων.
γγδ
Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη του ανανεωμένου Skoda Octavia, η γκάμα κινητήρων θα αποτελείται από 9 κινητήρια σύνολα (5 βενζίνης και 4 πετρελαίου) χωρητικότητας από 1.000 κ.εκ μέχρι 2.000, με απόδοση από 84 έως 184 ίππους. Η ισχύς θα «περνά» στον εμπρός άξονα, με τους 1.8 TSI και 2.0 TDI να συνεργάζονται προαιρετικά και με σύστημα τετρακίνησης, ενώ οι υποψήφιοι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων με 6 ή 7 σχέσεις.
Το «φρεσκαρισμένο» Skoda Octavia θα διατεθεί προς πώληση στα τέλη του τρέχοντος έτους.