CarΗellas: Επίσημο: Νέα τετρακίνητη BMW M5 (pics+vids)

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Επίσημο: Νέα τετρακίνητη BMW M5 (pics+vids)

Την ένδοξη ιστορία 34 ετών έρχεται να συνεχίσει η 6η γενιά της BMW M5, η οποία αποκαλύφθηκε επίσημα από την βαυαρική φίρμα. Με κωδική ονομασία F90, το νέο πολυτελές sedan έρχεται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της απερχόμενης BMW M5, ενώ ο πιο σοβαρός της αντίπαλος δεν είναι άλλος από την Mercedes-AMG E63.
BMW-M5-2018-front
Εξωτερικά, το νέο μοντέλο διακρίνεται για την επιθετική του σχεδίαση, τις τεράστιες εισαγωγές αέρα στην εμπρός μάσκα, αλλά και τα νεύρα που διατρέχουν όλο το αμάξωμα. Παραδόξως, είναι ελαφρώς βαρύτερη
από την F10 που αντικατέστησε, αλλά ο κινητήρας έρχεται να αποκαταστήσει την τάξη στον τομέα των επιδόσεων.
BMW-M5-2018-rear
Κάτω από το καπό λοιπόν βρίσκεται ο γνωστός V8 κινητήρας με δύο turbo και χωρητικότητα 4,4 λίτρων, θυμίζοντας μας το προηγούμενο μοντέλο. Παρ΄ όλα αυτά, η υψηλότερη πίεση έγχυσης, οι ανασχεδιασμένοι υπερσυμπιεστές, τα αναβαθμισμένα συστήματα λίπανσης-ψύξης, αλλά και η ελαφρύτερη εξάτμιση, συνέβαλαν στην αύξηση της ιπποδύναμης στους 600 ίππους και τη ροπή στα 750 Nm.
BMW-M5-2018-interior
Τη μετάδοση της κίνησης αναλαμβάνει αποκλειστικά το 8τάχυτο M Stertronic αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, ενώ το νέο σύστημα M xDrive σε συνδυασμό με το μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα επιτρέπουν για πρώτη φορά στον οδηγό να επιλέγει τη μετάδοση της κίνησης είτε στον πίσω άξονα, είτε και στους δύο, κάνοντας την ουσιαστικά το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο του M Division (με εξαίρεση βέβαια τα SUV).
BMW-M5-2018-engine
Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα το αμάξωμα των 1.930 κιλών να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα, με απενεργοποίηση του ηλεκτρονικού κόφτη, να αγγίζει τα 330 km/h.
BMW-M5_First_Edition
Αξίζει να σημειώσουμε ότι λίγο αργότερα θα παραχθεί και η ειδική έκδοση BMW M5 First Edition σε μόλις 400 αντίτυπα, στο αποκλειστικό χρωματισμό Frozen Dark Red Metallic (πάνω εικόνα), ενώ θα διαφοροποιείται από την «απλή» έκδοση μόνο στο αισθητικό κομμάτι.
Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2018, με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται την άνοιξη του ίδιου έτους, ενώ ενδεικτικά οι τιμές στη Γερμανία θα ξεκινούν από τις 117.900 ευρώ, δηλαδή ανάμεσα σε Mercedes-AMG E63 και E63S.