CarΗellas: Ford Raptor by AddArmor: Ένα θωρακισμένο κτήνος 600 ίππων

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Ford Raptor by AddArmor: Ένα θωρακισμένο κτήνος 600 ίππων

Μία από τις δημοφιλέστερες εταιρείες μετατροπής θωρακισμένων αυτοκινήτων κρύβεται πίσω από αυτό το Ford F-150 Raptor. Ο λόγος για την AddArmor, η οποία έκανε τις κατάλληλες ενέργειες ώστε οι επιβάτες να προστατεύονται από σφαίρες καλάσνικοφ ΑΚ-47 ή αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές.


Για το αποτέλεσμα που βλέπετε χρησιμοποιήθηκε ως βάση το γνωστό Ford F-150 Raptor, το οποίο έχει λάβει την «περιποίηση» της Hennessey. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα Hennessey VelociRaptor 600 Twin Turbo και κάτω από το καπό του βρίσκεται ο γνωστός V6 χωρητικότητας 3,5 λίτρων. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση, αντί για 450 ίππους, έχει γίνει αναβάθμιση που εκτοξεύει την απόδοση τους 605. Για να επιτευχθεί, εκτός των άλλων, τοποθετήθηκε εξάτμιση από ανοξείδωτο ατσάλι, αναβαθμισμένο intercooler, αλλά και επαναπρογραμματισμός της ECU.

Δείτε επίσης: Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα Subaru Impreza WRX και WRX STi


Έπειτα από την παραπάνω αναβάθμιση έρχεται η ώρα της AddArmor, ώστε το Ford Raptor να γίνει το απόλυτο θωρακισμένο όχημα. Χρησιμοποιήθηκε ένα ειδικό υλικό, γνωστό ως Dyneema, το οποίο λέγεται ότι είναι 15 φορές ισχυρότερο από το χάλυβα και 40 τοις εκατό ισχυρότερο από τον Kevlar. Η AddArmor έχει εφοδιάσει αυτό το Ford Raptor και με ειδικό πακέτο ασφαλείας το οποίο περιλαμβάνει λαβές ηλεκτροπληξίας στις πόρτες, σύστημα ενδοεπικοινωνίας, run-flat ελαστικά που επιτρέπουν ταχύτητα 80 χλμ./ώρα και ένα σετ φρένων.


Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι μπορεί να μην ανακοινώνεται η τιμή για την αναβάθμιση της AddArmor, αλλά μόνο το πακέτο της Hennessey αγγίζει τα 20.000 ευρώ, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό μας κείμενο.