CarΗellas: Ford Raptor by Hennessey: Το απόλυτο αγροτικό (+video)

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Ford Raptor by Hennessey: Το απόλυτο αγροτικό (+video)

Αν το Ford F-150 Raptor δε σας φαίνεται από το εργοστάσιο αρκετά σκληροπυρηνικό, υπάρχει η πρόταση της Hennessey που το μετατρέπει στο απόλυτο αγροτικό.


Ονομάζεται Hennessey VelociRaptor 600 Twin Turbo και κάτω από το καπό του βρίσκεται ο γνωστός V6 χωρητικότητας 3,5 λίτρων. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση, αντί για 450 ίππους, έχει γίνει αναβάθμιση που εκτοξεύει την απόδοση τους 605. Για να επιτευχθεί, εκτός των άλλων, τοποθετήθηκε εξάτμιση από ανοξείδωτο ατσάλι, αναβαθμισμένο intercooler, αλλά και επαναπρογραμματισμός της ECU.

Δείτε επίσης: Honda, Ford και Peugeot στον κόφτη χωρίς λάδι: Ποιο θα αντέξει περισσότερο; (+video)

Αλλαγές υπάρχουν και εξωτερικά, με νέους προφυλακτήρες και πέντε led προβολείς στο εμπρός τμήμα. Η μεταμόρφωση ολοκληρώνεται με ελαστικά της Toyo τοποθετημένα σε ζάντες μεγέθους 20 ιντσών, αλλά και με την ανάρτηση που αυξάνει ακόμα περισσότερο την απόσταση από το έδαφος.


Προκειμένου να μεταμορφώσουν το Ford Raptor τους, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των περίπου 20.000 ευρώ. Τέλος, αξίζει να τονίσουμε ότι είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ένα όχημα 2,7 τόνων μπορεί να επιταχύνει στα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 4,5 δευτερόλεπτα.