CarΗellas: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναβίωση της Lancia Delta Integrale

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναβίωση της Lancia Delta Integrale

Παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουν οι γείτονές μας λόγω κορονοϊού, οι εργασίες για την αναβίωση της Lancia Integrale έχουν ήδη ξεκινήσει. Μάλιστα, η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή αναφέρει ότι μέσα στο επόμενο έτος, το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο.
Για να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχει αυτό το εντυπωσιακό εγχείρημα, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους δύο εταιρείες, οι Brindisi και Staff SRL, με έδρα το Τορίνο και ουσιαστικά συνεχίζουν το όραμα
του σχεδιαστή Aurelio Argentieri.
Βασικός στόχος για την αναβίωση του θρύλου είναι ένα αυτοκίνητο με ιδιαίτερα χαμηλό βάρος και τετράγωνο σχήμα που παραπέμπει στη γνήσια Lancia Delta Integrale. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξοπλίζεται με τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 300 ίππων.
Επιπλέον, να υπενθυμίσουμε ότι παρόμοια πρωτοβουλία είχε πάρει και ο 32χρονος Eugenio Amos, ένας φανατικός λάτρης της Lancia που μέσω της εταιρίας του, Automobili Amos, που θα κατασκευάσει 20 «αντίγραφα» της Delta HF Integrale.
Διαβάστε επίσης: Στην παραγωγή και πάλι προφυλακτήρες για τη Lancia Delta Integrale
«Αγαπάω αυτό το αυτοκίνητο γιατί κέρδισε έξι παγκόσμιους τίτλους και οι άνθρωποι αγαπούν αυτοκίνητα που δεν κατασκευάζονται πια», δηλώνει χαρακτηριστικά ο εμπνευστής αυτής της ιδέας.