CarΗellas: Στην έκθεση Γενεύης του 2021 το ελληνικό hypercar (pics)

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Στην έκθεση Γενεύης του 2021 το ελληνικό hypercar (pics)

Μπορεί να έχουν δημοσιευθεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρώτου ελληνικού hypercar, αλλά για την επίσημη αποκάλυψή του θα πρέπει να περιμένουμε σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο.
Ο Σπύρος Πανόπουλος ξεκαθάρισε ότι στην έκθεση της Γενεύης δε θα δούμε ένα, αλλά δύο αυτοκίνητα αυτοκίνητα. Το πρώτο είναι το γνωστό πλέον «Chaos», η κατασκευή του οποίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί
και μένει να τοποθετηθεί το εσωτερικό. Το δεύτερο αυτοκίνητο έχει ήδη σχεδιαστεί, αλλά προς το παρόν δε γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες.
Στην περίπτωση του «Chaos», κάτω από το από το καπό υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης δύο κινητήρων. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε 4λιτρο V10 με δύο turbo 4 βαλβίδες στον κύλινδρο. Μπιέλες και πιστόνια είναι εκτυπωμένα και κατασκευασμένα από τιτάνιο. Το όριο περιστροφής αγγίζει τις 11.000 σ.α.λ. και η carbon φτερωτή των συστημάτων υπερπλήρωσης έχει διάμετρο 68 χιλιοστά.
Διαβάστε επίσης: Οι νέες carbon μπιέλες της Extreme Tuners
Στη δεύτερη περίπτωση, οι στροφές λειτουργίας αυξάνονται στις 12.000 σ.α.λ. Τα έμβολα είναι κεραμικά και οι μπιέλες ανθρακονημάτινες. Όσο για το σύστημα υπερπλήρωσης, οι δύο carbon φτερωτές αυξήθηκαν σε διάμετρο 78 χιλιοστών. Η απόδοση του κινητήρα είναι 2.000 ίπποι και κανονική βενζίνη και 3.000 με καύσιμο Ε85.