CarΗellas: Το Toyota GR Yaris μπήκε πίστα (vid)

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Το Toyota GR Yaris μπήκε πίστα (vid)

Μετά τις απανωτές φωτογραφίες, ήρθε η ώρα να ακούσουμε για πρώτη φορά τον τρικύλινδρο κινητήρα του Toyota GR Yaris.
Το video μας έρχεται από την πίστα Fuji Speedway και πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ο επαγγελματίας οδηγός Takuto Iguchi. Υπενθυμίζουμε ότι κάτω από το καπό βρίσκεται ο τρικύλινδρος κινητήρας
χωρητικότητας 1,6 λίτρων, αποδίδει 261 ίππους και 360 Nm ροπής. Για σύστημα μετάδοσης, οι Ιάπωνες έχουν επιλέξει ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με έξι σχέσεις, ενώ σοβαρή δουλειά έχει γίνει και στην αρχιτεκτονική της ανάρτησης διπλών ψαλιδιών.
Τα όμορφα νέα συνεχίζονται με την ύπαρξη δύο διαφορικών περιορισμένης ολίσθησης που επιτρέπουν συμπεριφορά εμπροσθοκίνητου στο Normal Mode (70/30), συμπεριφορά πισωκίνητο στο Sport Mode (30/70) και τετρακίνηση βγαλμένη από τις ειδικές του WRC με την επιλογή του Track Mode (50/50).
Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκε η τιμή του τετρακίνητου Toyota GR Yaris
Σε αυτή την έκδοση το παν είναι η βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς, με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται κιλά με τη χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου. Το συνολικό βάρος αγγίζει τα 1.280 κιλά, κάτι που μεταφράζεται σε 4,9 κιλά ανά ίππο. Έτσι, το κορυφαίο Yaris επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα και η τελική αγγίζει τα 230 km/h έπειτα από επέμβαση των ηλεκτρονικών.
Διαβάστε επίσης: Toyota GR Yaris σε μαύρο χρώμα. Πώς σας φαίνεται;