CarΗellas: Τεστ ταράνδου: Πώς το απλό Focus περνά με 83 χλμ/ώρα και το ST με 77; (+videos)

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Τεστ ταράνδου: Πώς το απλό Focus περνά με 83 χλμ/ώρα και το ST με 77; (+videos)

Πρόσφατα το δημοφιλές ισπανικό μέσο «km77.com» δοκίμασε το Ford Focus ST και το αποτέλεσμα στο τεστ ταράνδου ήταν τα 77 χλμ/ώρα. 



Σίγουρα δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως απογοητευτική επίδοση, αλλά δεν είναι αυτή του θα περιμέναμε, δεδομένου ότι στο παρελθόν το Focus με τους 125 ίππους έχει περάσει με 83 χλμ/ώρα. Όπως θα δείτε, στην περιγραφή του video με το Focus ST, αναφέρεται ότι η ημέρα της δοκιμής ήταν υπερβολικά ζεστή, με το οδόστρωμα να αγγίζει τους 55 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε επίσης: Έντονη υποστροφή για το Volkswagen Golf στο τεστ ταράνδου (+video)


Σε αυτού του είδους τις δοκιμές είναι πολύ σημαντικά τα ελαστικά και το μέγεθός τους. Είναι ήδη γνωστό ότι το «απλό» Focus εξοπλιζόταν με το Michelin Pilot Sport 4 και το Focus ST της πρόσφατης δοκιμής με το Michelin Pilot Sport 4S. 

Σίγουρα το «Τεστ ταράνδου» είναι μία δοκιμή μέσα από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε σημαντικές πληροφορίες για τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Ωστόσο, για να είναι ακριβές το αποτέλεσμα, οι δοκιμές πρέπει να γίνονται κάτω από ακριβώς τις ίδιες συνθήκες. Όπως φαίνεται στην περίπτωση των δύο Focus δε συνέβη κάτι τέτοιο. Ακόμα και η θερμοκρασία της ασφάλτου μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα.