CarΗellas: Τραγικό στο τεστ ταράνδου το plug-in υβριδικό Toyota RAV4

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Τραγικό στο τεστ ταράνδου το plug-in υβριδικό Toyota RAV4

Το μεγάλο βάρος του plug-in υβριδικού Toyota RAV4 στάθηκε εμπόδιο στο τεστ αποφυγής εμποδίου. Μάλιστα, το ιαπωνικό μοντέλο δεν αποδείχθηκε απλά ανίκανο να περάσει το εμπόδιο, αλλά «αντέδρασε» και υπερβολικά επικίνδυνα.


Όπως μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί, το ογκώδες αυτοκίνητο κατάφερε να περάσει επιτυχώς στα μόλις 63 χλμ./ώρα. Βέβαια, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται απλά στην αποτυχία, αλλά στον τρόπο που αντιδρά όταν καλείται να αλλάξει πορεία με υψηλότερη ταχύτητα. Το σουηδικό «Teknikens Varld» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η αντίδραση του συστήματος ευστάθειας είναι αργή η υπερστροφική τάση του αμαξώματος δεν είναι εφικτό να ελεγχθεί.

Δείτε επίσης: Πώς το απλό Focus περνά με 83 χλμ/ώρα και το ST με 77; (+videos)


Υπενθυμίζουμε ότι το plug-in υβριδικό Toyota RAV4 εξοπλίζεται με ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ χωρητικότητας 2,5 λίτρων, το οποίο αποδίδει 182 ίππους. Η συνδυαστική ισχύς, βέβαια, αυξάνεται στους 306 ίππους λόγω δύο ηλεκτρικών μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Έτσι τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε μόλις 6 δευτερόλεπτα. Ακολουθεί το video με τη δοκιμή στο τεστ ταράνδου, ενώ προβάλλεται και η απόδοση δύο μοντέλων ίδιας κατηγορίας, του plug-in Volvo XC40 και του επίσης plug-in υβριδικού Mitsubishi Outlander.