CarΗellas: Opel Astra 888 Coupe: Ένα από τα πιο σπάνια Opel με αγωνιστικό DNA

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Opel Astra 888 Coupe: Ένα από τα πιο σπάνια Opel με αγωνιστικό DNA

Στις αρχές του αιώνα, η Opel αποφάσισε να περάσει στην παραγωγή μία ειδική έκδοση αποτίοντας φόρο τιμής στις αγωνιστικές επιτυχίες. Ώρα να γνωρίσουμε το σπάνιο Opel Astra 888 Coupe.


Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα «888» και αφορμή στάθηκε το επιτυχές πέρασμα από το πρωτάθλημα αντοχής BTCC (British Tourism Car Championship). Η δημιουργία του βασίστηκε στην κορυφαία έκδοση του Opel Astra Coupe, αλλά οι αναβαθμίσεις μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά το αυτοκίνητο.

Opel Corsa OPC (C): Το «πυραυλάκι» που δε γνωρίσαμε ποτέ

Κατασκευάστηκαν συνολικά μόλις 100 αντίτυπα και όλα βάφτηκαν στο «Europa Blue» χρώμα. Εξωτερικά το Opel Astra 888 Coupe ξεχώριζε λόγω της ύπαρξης μεγάλη αεροτομής στο πίσω μέρος του αμαξώματος, το οποίο φέρει υπογραφή Bertone. Επιπλέον, αλλάχθηκαν οι εργοστασιακές ζάντες και τη θέση τους πήραν 17άρες της OZ Racing. Τα ελαστικά της Michelin μεγάλωσαν σε διαστάσεις (235/40 R17), ενώ η ανάρτηση της Eibach μείωσε σημαντικά την απόσταση από το έδαφος.



Στο εσωτερικό έγιναν επίσης σημαντικές αλλαγές. Για παράδειγμα, αρκετές επιφάνειες ντύθηκαν με μπλε δέρμα τύπου alcantara, ενώ τα μπροστινά εργοστασιακά καθίσματα έδωσαν τη θέση τους στα μπάκετ της  Sparco. Τα αλουμινένια πεντάλ ολοκλήρωναν τον «sportive» χαρακτήρα της καμπίνας.

Twin-Scroll Turbo: Η μεγάλη καινοτομία του Mazda RX-7


Κάτω από τον κινητήρα δεν υπήρξε κάποια αναβάθμιση. Παρέμεινε ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας Z20LET με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους. Αποδίδει 192 ίππους και 250 Nm ροπής από τις μόλις 1.950 σ.α.λ. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε κάτι παραπάνω από 7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 245 χλμ/ώρα. Σημαντική βελτίωση υπήρξε, τέλος, στα φρένα και το σύστημα διεύθυνσης.


Το Opel Astra 888 Coupe πωλήθηκε σε μόλις 100 αντίτυπα από το τμήμα Vauxhall αποκλειστικά στη βρετανική αγορά, συνεπώς πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα στην ιστορία της Opel.