CarΗellas: Opel Corsa OPC (C): Το «πυραυλάκι» που δε γνωρίσαμε ποτέ

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Opel Corsa OPC (C): Το «πυραυλάκι» που δε γνωρίσαμε ποτέ

Η πρώτη κορυφαία έκδοση Opel Corsa OPC παρουσιάστηκε επίσημα το 2007 και βασίστηκε στην τέταρτη γενιά του δημοφιλούς supermini. Γνωρίζετε όμως ότι υπήρξε παρόμοια προσπάθεια αρκετά χρόνια πριν χωρίς «πράσινο φως» για να περάσει στην παραγωγή;


Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο είναι είναι Corsa τρίτης γενιάς, γνωστό με το γράμμα C, και η κορυφαία έκδοση παρουσιάστηκε ως concept στην έκθεση του Essen πίσω στο 2002. Ήταν βαμμένο με το χρώμα που αποτελεί σήμα κατατεθέν όλων των μοντέλων του Opel Performance Center. Επιπλέον εξωτερικές αλλαγές εντοπίζονταν στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, στους διπλούς βραχίονες των καθρεπτών και στις ζάντες μεγέθους 17 ιντσών.

Δείτε επίσης: Audi RS4 (B7) - Το κτήνος των 100 ατμοσφαιρικών ίππων στο λίτρο (+video)

Η παράδοση των εντυπωσιακών καθισμάτων φαίνεται ότι δεν ξεκίνησε στο γνωστό Opel Corsa D OPC των 192 ίππων. Ακόμα και το εικονιζόμενο concept car είχε μπλε εντυπωσιακά καθίσματα τύπου μπάκετ, τα οποία μάλιστα ήταν επενδεδυμένα με δέρμα τύπου alcantara.


Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, οι μηχανικοί της Opel Performance Center τοποθέτησαν κάτω από το καπό έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, ο οποίος απέδιδε 175 ίππους και 210 Nm ροπής. Η κίνηση περνούσε στον εμπρός άξονα μέσω μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με 5 σχέσεις. Εννοείται πως έγιναν οι απαραίτητες εργασίες και για την βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς, με την ανάρτηση να μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 2,5 εκατοστά. 

Seat Leon Cupra: Γνωρίζετε την τετρακίνητη έκδοση με κομπρέσορα; (+video)

Η γερμανική φίρμα ανέφερε ότι το Opel Corsa OPC (C) των 1.110  κιλών ήταν σε θέση να επιταχύνει στα 0-100 χλμ/ώρα σε 7,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα έφτανε τα 225 χλμ/ώρα. Δυστυχώς το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δε βγήκε ποτέ στην παραγωγή κάτι που πραγματοποιήθηκε με την επόμενη, επιτυχημένη γενιά.