CarΗellas: Νέο Jeep Compass

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο Jeep Compass

Η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη παρουσίαση του νέου Jeep Compass έχει ξεκινήσει και η αμερικάνικη φίρμα δημοσίευσε ήδη τις πρώτες φωτογραφίες.
Jeep-Compass
Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μοντέλο που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα Renegade και Cherokee, ενώ θα ανταγωνιστεί αντιπάλους σαν το Nissan Qashqai. Εξωτερικά, οι ομοιότητες με το μεγαλύτερο Grand
Cherokee είναι αρκετές, όπως τα Led φωτιστικά σώματα και τα «νεύρα» που διατρέχουν το αμάξωμα.
Περνώντας στο εσωτερικό, την παράσταση κλέβει η μεγάλη οθόνη αφής, το τριάκτινο τιμόνι και οι αλουμινένιες διακοσμητικές επιφάνειες.
Jeep-Compass rear
Σχετικά με τα μηχανικά σύνολα που θα εξοπλίζουν το Jeep Compass δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες πληροφορίες, αλλά ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο κάθε πελάτης θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 17 διαφορετικούς συνδυασμούς κινητήρα, σασμάν και μετάδοσης. Παρ’ όλα αυτά, φημολογείται ότι στη βάση της γκάμας θα βρίσκεται ο τετρακύλινδρο MultiAir Turbo χωρητικότητας 1,4 λίτρων και απόδοσης 162 ίππων. Τέλος, το νέο μοντέλο της Jeep θα είναι διαθέσιμο σε δικίνητη και τετρακίνητη έκδοση, ενώ θα πωλείται με μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
Jeep-Compass interior
Η επίσημη παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην έκθεση του Los Angeles, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του πρώτου τρίμηνου του 2017.