CarΗellas: Νέο Nissan Micra

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο Nissan Micra

Συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση των 33 ετών στην αγορά, η Nissan προχώρησε στην παρουσίαση της πέμπτης γενιάς Micra στην έκθεση του Παρισιού.
Nissan-Micra-2017
Μπορεί να παρέμεινε 6 χρόνια με το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά πλέον μπορεί να απειλήσει τόσο τον ασιατικό ανταγωνισμό των Hyundai i20, Toyota Yaris και Suzuki Swift, όσο και τον ευρωπαϊκό των VW Polo, Ford
Fiesta και Opel Corsa.
Η εξωτερική εμφάνιση είναι δυναμική, με έντονα «νεύρα» να διατρέχουν το αμάξωμα και επιθετική εμπρός μάσκα. Σχεδιαστικά γίνεται αντιληπτό με την πρώτη ματιά ότι είναι επηρεασμένο από το πρωτότυπο Sway Concept, που παρουσιάστηκε πέρυσι στη Γενεύη.
Nissan-Micra-2017-rear
Το εσωτερικό είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό της απερχόμενης γενιάς και τα υλικά κατασκευής πιο ποιοτικά. Στοιχεία που εντυπωσιάζουν είναι το τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι και η οθόνη αφής 7 ιντσών στο ταμπλό, ενώ είναι διαθέσιμη μεγάλη ποικιλία χρωμάτων στην καμπίνα.
Nissan-Micra-2017-interior
Οι κινητήρες που αρχικά θα κινούν την 7η γενιά Nissan Micra είναι ένας 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 900 κ.εκ που αποδίδει 90 ίππους, ενώ την ίδια ισχύ θα έχει και ο πετρελαιοκινητήρας 1,5 λίτρων. Αργότερα θα υπάρξει και ένας ατμοσφαιρικός 4κύλινδρος κινητήρας 1000 κ.εκ που θα αποδίδει 73 ίππους.
Οι πωλήσεις του νέου Nissan Micra θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2016.