CarΗellas: Νέο Opel Zafira

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο Opel Zafira

Με 2,7 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1999 που υπάρχει στην αγορά, η τέταρτη γενιά Opel Zafira είναι πλέον διαθέσιμη προς πώληση, με την παραγωγή να έχει ήδη ξεκινήσει στο Rüsselsheim.
Opel Zafira front
Ακολουθώντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία του Astra, το πολυμορφικό μοντέλο διαθέτει νέα Led φωτιστικά σώματα, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και νέες ζάντες αλουμινίου. Παράλληλα, ανανέωση υπάρχει
και στο ευρύχωρο εσωτερικό, με νέο τιμόνι και ταμπλό, περισσότερες από 30 θέσεις μικροαντικειμένων για μέγιστη πρακτικότητα, εργονομική κεντρική κονσόλα και σύστημα ενημέρωσης-ψυχαγωγίας που διαθέτει υποστήριξη Apple CarPlay, .
Opel Zafira rear
Σχετικά με τους κινητήρες, στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο γνωστός βενζινοκινητήρας 1,4 turbo, που αποδίδει 120 και 140 ίππους, ενώ ο μοναδικός πετρελαιοκινητήρας είναι ο 1,6 CDTI με τους 136 ίππους. Επίσης, διαθέσιμος είναι και ένας κινητήρας υγραερίου 1,4 turbo και ένας 1,6 φυσικού αερίου με 140 και 150 ίππους αντίστοιχα.
Opel Zafira interior
Σχετικά με τη γερμανική φίρμα, αξίζει να αναφέρουμε ότι στην έκθεση του Παρισιού θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Opel Ampera-e, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 150 km/h.