CarΗellas: Νέο Skoda Kodiaq

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο Skoda Kodiaq

Μετά από μια σειρά teaser φωτογραφιών, έφτασε η ώρα της αποκάλυψης του Skoda Kodiaq στο Βερολίνο. Πρόκειται για το SUV της τσεχικής φίρμας, το οποίο θα ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως το Nissan X-Trail και το Kia Sorento.
Skoda-Kodiaq-2017-1600-02
Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο που μπαίνει στη γκάμα της Skoda προκειμένου να την αναβαθμίσει το κύρος της εταιρείας και να «τραβήξει» το ενδιαφέρον νέων πελατών. Το μήκος του φτάνει τα 4,7 μέτρα, συνεπώς
μιλάμε για ένα μεγάλο SUV, ενώ η εξωτερική που εμφάνιση θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει ως ένα πιο «ταπεινό» Audi Q7.
Skoda-Kodiaq-2017-1600-21
Εσωτερικά πρωταγωνιστεί η οθόνη 8 ιντσών, το τριάκτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών αλλά και το σύστημα ψυχαγωγίας με υψηλή δυνατότητα συνδεσιμότητας έξυπνων συσκευών. Επίσης, η ευρύχωρη καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες, ενώ δεν λείπουν οι πολυμορφικές ιδιότητες για μέγιστη πρακτικότητα.
Skoda-Kodiaq-2017-1280-34
Σχετικά με τους κινητήρες, στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο βενζινοκίνητος 1.4 TSI που αποδίδει 125 και 150 ίππους, ενώ διαθέσιμος είναι και ο μεγαλύτερος 1.8 TSI των 180 ίππων. Περνώντας στους κινητήρες πετρελαίου, το νέο Skoda Kodiaq διαθέτει δύο 2λιτρους με 150 και 170 ίππους. Τέλος, οι κίνηση θα μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς (προαιρετικά τετρακίνητο) μέσω 6τάχυτου μηχανικού σασμάν ή του γνωστού DSG διπλού συμπλέκτη που συναντάμε σε πολλά μοντέλα του ομίλου.
Η επίσημη παρουσίαση του νέου Skoda Kodiaq θα πραγματοποιηθεί στην επερχόμενη έκθεση του Παρισιού, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην χώρα μας τον Μάρτιου του 2017.