CarΗellas: Νέα ηλεκτρικά Smart ForTwo και ForFour

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα ηλεκτρικά Smart ForTwo και ForFour

Με νέες αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις έρχεται η Smart στην έκθεση του Παρισιού. Τα τρία ηλεκτρικά μοντέλα που θα διατεθούν προς πώληση μέσα στο 2017 είναι τα Smart ForTwo Coupe-Cabrio και ForFour.
Electric Smart ForTwo ForFour
Και οι τρεις εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδει 82 ίππους και 160 Nm ροπής δίνοντας τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 130 km/h. Η κίνηση θα μεταδίδεται
αποκλειστικά στον πίσω άξονα και στα τρία αυτοκίνητα πόλης, μέσω ενός ενιαίου σασμάν που προέρχεται από τη Renault. Ενδεικτικά, τα 100 km/h από στάση θα έρχονται σε 11,5 δευτερόλεπτα για το Smart ForTwo Coupe, σε 11,8 για την «ανοιχτή» έκδοση και 12,5 για το τετράπορτο ForFour.
Smart ForTwo ForFour interior
Όσον αφορά τον ηλεκτροκινητήρα, η πλήρης φόρτισή του θα ολοκληρώνεται σε περίπου 2 ώρες, ενώ η αυτονομία θα αγγίζει τα 160 χιλιόμετρα για το Smart ForTwo Coupe και 155 για τα ForTwo Cabrio και ForFour.
Είναι νωρίς ακόμα για να μάθουμε τις τιμές των ηλεκρικών Smart στη χώρα μας, αλλά αξίζει να σημειώσουμε πως το απερχόμενο Smart ForTwo Coupe κοστίζει περίπου 24.000 ευρώ και η «ανοιχτή» έκδοση κάτι παραπάνω από 27.000.