Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Τέλος το κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο

Τέλος στο κάπνισμα και άτμισμα μέσα στο αυτοκίνητο βάζει το υπουργείο υγείας με νέα εγκύκλιο, ενώ προβλέπονται και ισχυρά πρόστιμα στους παραβάτες.
smoking
Αναλυτικότερα, όταν στο αυτοκίνητο βρίσκεται παιδί ηλικίας κάτω των 12 ετών και κάποιος επιβάτης καπνίζει, το πρόστιμο θα αγγίζει τα 1500 ευρώ. Μάλιστα, σε περίπτωση που το όχημα είναι δημόσιας
χρήσης, το πρόστιμο για τον οδηγό θα είναι 3000 ευρώ.
Η εγκύκλιος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών. Για την ως άνω παράβαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που κάνει χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που κάνει χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα αν οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης.
Επιπλέον, στους οδηγούς των οχημάτων αυτών επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός (1) μηνός για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο. Η διαπίστωση της παράβασης και η επιβολή των προαναφερόμενων διοικητικών ποινών γίνεται από τα αστυνομικά όργανα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου